1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Soru basit: Siz de hiç insanlık yok mu?
Soru basit: Siz de hiç insanlık yok mu?

Soru basit: Siz de hiç insanlık yok mu?

Irkçı dezenformasyonla tek tek uğraşarak bir yere varabilir miyiz?

25 Ağustos 2023 Cuma 15:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de ırkçı, sol ve sağ Kemalist, İslam düşmanı çevrelerin hiçbir ahlaki ölçüsü yok. İdeolojik yönelimleri onlara istedikleri gibi yalan söyleme özgürlüğü sağlıyor. İşin özünde Türkiyeli Müslümanlar bu durumun en başından beri tanığı oldukları için şaşılacak bir durum yok ancak mülteciler hakkında oluşturulan dezenformasyon yeni bir boyuta işaret ediyor.

Haksöz Haber gücü ölçüsünde ırkçı dezenformasyona karşı farkındalık inşa etmeye ve algı operasyonlarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Ancak o kadar yoğun bir bilgi kirliliği söz konusu ki ırkçılar bile yalanları noktasında tabir-i caizse pişti olabiliyor.

Benzer içerikler belirli aralıklarla piyasaya servis ediliyor. Son örnek ise “Suriyelilere tüp bebek tedavisinin ücretsiz” yapıldığı iddiası.

basliksiz-144.jpg

Bu iddia ilk olarak içerisinde ayaklı yalan makinesi Ümit Özdağ’ın da olduğu bir ekip tarafın 2017 senesinde dile getiriliyor. Hemen o günlerde SGK konuya ilişkin açıklama yapmış. SGK’nın açıklamasında “Suriyeliler tüp bebek kapsamında değil. Suriyeliler sağlık giderlerini AFAD ödüyor. Ancak bu sınırlı bir ödeme. Yardımcı üreme yöntemi tedavileri bu kapsamda bulunmuyor.” ifadeleri kullanılmış.

2017’den 2023’e kadar geçen sürede yapılan açıklamaya karşı aynı yalan defalarca servis edildi. Geçtiğimiz gün ise devletin resmi kanallarından yapılan açıklamaları görmezden gelen bir Milletvekili konuyu Meclis’e taşıyacak kadar aklını kiraya verdiğini kanıtladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde Suriyeli sığınmacılardan çocuğu olmayanlara tüp bebek tedavisi uygulandığını ve hem tedavi hem de tedavi süresince kullanılan ilaçların ücretsiz olduğu iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Basit bir internet araştırmasıyla cevaplandırabileceği bir yalanla Meclis’in ve ülkenin gündemini belirleme derdine düşen insanların akıl dışı işlerine cevap yetiştirmek bir yere kadar. SGK zaten gerekli açıklamayı yapmış. Bu açıklamaya ve konu hakkında kapsamlı bir araştırmaya aşağıdaki linklerden ulaşmak da mümkün.

Yalanı meşru bir araç olarak görüp propagandasını bunun üzerine inşa eden bir güruh ile karşı karşıyayız. Bu insanların yalancılığını deşifre etmek önemli ancak bununla tam anlamıyla mücadele etmek mümkün değil… Vaziyet böyle olunca ırkçıların içindeki eğer ki kaldıysa son insanlık kırıntılarına seslenmek gerekiyor.

Yapmaya çalıştığınız şey bir suç. Toplumu birbirine kırdırarak ulaşmaya çalıştığınız amaç beyhude bir çabadan ibaret. Normal şartlarda yargılanıp mahkum edilmeniz gerekirken elinizi kolunuzu sallayarak gezmeniz bu ülke için başlı başına bir ayıp. Ancak bir insanın yalan söylemekten utanmayacak kadar ar damarının çatlamış olmasını kabul etmek istemiyoruz. Soru basit:

Siz de hiç insanlık yok mu? Siz kendinize şerefli bir yaşam sürmeyi yakıştırmıyor musunuz?


https://www.dogrulukpayi.com/dogruluk-kontrolu/tup-bebek-tedavisi-suriyelilere-ucretsiz-mi-uygulaniyor?gclid=CjwKCAjwoqGnBhAcEiwAwK-OkbyUzOA7kl_M0lAC7a8FcUCzDfhk28Gw1QdBYHFd7ujoi_clueAQ9xoCB-IQAvD_BwE

https://www.memurlar.net/haber/644586/suriyeli-lerin-tup-bebek-masraflari-karsilaniyor-mu.html

HABERE YORUM KAT

6 Yorum