1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Son 10 yılda CHP çok değişmiş!
Son 10 yılda CHP çok değişmiş!

Son 10 yılda CHP çok değişmiş!

Kemalizm’in siyasi arenadaki temsilciliğini yürüten Cumhuriyet Halk Partisi geçmişine sünger çektiğini, büyük değişimler geçirdiğini iddia ediyor.

27 Ekim 2022 Perşembe 18:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisine yeni katılanlara rozet takılan programda sarf ettiği sözler ile gündem oldu.

Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye’de son 10 yılda en çok değişime uğrayan parti olduğunu söyledi. İktidar olma amacıyla her türlü söyleme başvuran CHP Genel Başkanı’nın son sözleri ne kadar gerçeği yansıtıyor tartışmalara açık olsa da CHP’de değişim olmadığını söylemek de mümkün değil.

Helalleşme söylemleriyle topluma kucak açtığını iddia eden, Suriyeliler üzerinden nefret söylemlerini medyada meşrulaştırmaya çalışan, başörtüsü konusunda özgürlükleri kendilerinin sağladığını belirten, partileri, yayın organları ve kitlesiyle demokrasinin kalesi olarak boy gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

"CHP'nin geçmişte ciddi sorunları vardı, bölgeden destek gelmiyordu. Hatta Erdoğan, 'Siz Sivas’ın ötesine bile geçemezsiniz' derdi. Son 10 yılda siyasi partiler içinde en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. CHP, bugün toplumun her kesimini kucaklamak istemektedir. Bu konuda ciddi adımlar attık. Bölge insanı ile barışmak istedik ve barıştık. Şundan emin olmanızı isterim, Türkiye artık bugün yaşadığımız kamplaşmanın, kutuplaşmanın ötesine geçmek zorundadır.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum