1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Somali'de Otele Saldırı: 31 Ölü
Somalide Otele Saldırı: 31 Ölü

Somali'de Otele Saldırı: 31 Ölü

Somali'de hükümet yetkilileri ve milletvekillerinin kaldığı Mogadişu Oteli'ne düzenlenen saldırıda 31 kişi öldü. Ölenlerin 11'i milletvekili...

24 Ağustos 2010 Salı 21:22A+A-

Asker kılığına giren silahlı kişiler, devlet başkanlığı sarayı yakınlarındaki bir oteli bastı. Olay sırasında otelde çok sayıda parlamenter ve hükümet yetkilisinin bulunduğu belirtiliyor.

Somali güvenlik güçleri, bir saldırganı yakaladığını duyurdu. Saldırının sorumluluğunu El Kaide'yle bağlantılı Eş-Şebab örgütü üstlendi.

Örgütün sözcüsü Mogadişu'da görev yapan 6 bin Afrika Birliği askerini kastederek işgalcilere karşı savaş açacakları tehdidinde bulunmuştu.

Afrika Birliği sözcüsü Barigye Bahoku ise otele bir feda eylemcisi ve silahlı bir kişinin saldırı düzenlediğini söyledi. Bohaku, oteli kuşatan güvenlik güçlerinin silahlı başka bir kişiyi daha aradığını kaydetti.

Binadan dışarı fırlayan bir otel görevlisi de saldırganlardan birinin feda eylemcisi olduğunu ve kendini havaya uçurduğunu söyledi.

Bu arada, Hükümet güçleri ile eş-Şebab örgütü arasında devam eden çatışmalarda da 40 kişi öldü, 100 kişi de yaralandı. Böylece Somali'de iki gün içinde otel saldırısını da üstlenen Mücahidin Şebab Hareketi ile hükümet güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda 78 kişi öldü, 150 kişi de yaralandı.

Otel saldırısının, Somali'nin en güçlü eş-Şebab örgütünün, zayıf Somali hükümetini koruyan Afrika Birliği'nin 6 bin askerine atfen ''istilacılara karşı büyük savaş'' ilan etmesinin ardından düzenlendiğine dikkat çekildi. Afrika Birliği önceki gün, Somali hükümeti korumak için yüzlerce Uganda askerinin Mogadişu'ya geldiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT