1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sol'un Özgürlük Anlayışı Bu Kadar Olur!
Solun Özgürlük Anlayışı Bu Kadar Olur!

Sol'un Özgürlük Anlayışı Bu Kadar Olur!

İstanbul Üniversitesi'nde yapılacak olan 'ifade özgürlüğü' konulu konferans solcu öğrenciler tarafından sabote edildi.

27 Şubat 2013 Çarşamba 13:46A+A-

HAKSÖZ-HABER

İstanbul Üniversitesi'nde "Türkiye Hukuk Düzeninde İfade Özgürlüğünün Yeri", "Türkiye'de İfade Özgürlüğünün Dünü, Bugünü, Yarını", "İfade Özgürlüğü ve Sivil Toplum", "İfade Özgürlüğü ve Uluslararası Standartlar" başlıklarıyla düzenlenen; Roni Margulies, Gülden Sönmez (İHH), Levent Pişkin (TESEV), Hatice Şebnem Arsu (New York Times), Murat Çekiç (Uluslararası Af Örgütü), Prof. Dr.Mithat Sancar (Taraf Gazetesi), Sabri Kuşkonmaz (PEN) ve Ufuk Uras (İstanbul Üniversitesi) ile AK Parti'li bakanlar, Egemen Bağış ve Suat Kılıç'ın katılacağı konferans sol-sosyalist ve Kemalist öğrenciler tarafından sabote edildi.

Konuşmaları Engellediler

Konferansın yapılacağı salonun önünde protesto eylemi düzenlemekle yetinmeyen öğrenciler konferansın yapılacağı salonu basarak konuşmacıların sunumlarını yapmasına izin vermediler. Konuşmaları önce ıslık ve sloganlarla kesmeye çalışan öğrenciler konuşmacılardan gelen uyarılar üzerine zorla kürsüye çıkarak programın yapılmasını engellediler.

İfade özgürlüğü temalı konferansın İstanbul Üniversitesi yönetimi ve AK Parti eli ile yapılamayacağını iddia eden ve TGB, Gençlik Muhalefeti, Genç-Sen, Öğrenci Kolektifleri, TKP gibi kesimlerden oluşan öğrenciler kendilerine tanınan söz hakkı esnasında da konuşmacılara saldırmaktan geri durmadı.

Program İptal Oldu

Suat Kılıç ve Egemen Bağış'ın mazeret göstererek katılmadığı programlar, yoğun protestolar ve kürsünün işgal edilmesi karşısında iptal edildi.

HABERE YORUM KAT

11 Yorum