1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. soL’un İmam Hatip düşmanlığı bitmek bilmiyor!
soL’un İmam Hatip düşmanlığı bitmek bilmiyor!

soL’un İmam Hatip düşmanlığı bitmek bilmiyor!

Sol-Kemalist yayın organları için İmam Hatipler, İslamofobik tavırları göstermenin temel araçlarından birisi haline geldi.

17 Aralık 2020 Perşembe 11:11A+A-

HAKSÖZ HABER

soL haber sitesi İmam Hatiplerin başarı oranları hakkında yayınladığı haberde nesnel verilerden ziyade kendince çıkarımda bulunarak ‘başarı’ kıstasları belirlemeye çalışıyor. İmam Hatip Liseleri sol-Kemalist kesimler için İslam düşmanlığını izhar etmenin yolu haline geldi. Başörtüsü yasaklarının kalkması ve buna bağlı normalleşme sonucunda artık tesettür meselesi birinciliği İmam Hatiplere kaptırmış durumda.

Boyun Eğme isimli dergiye dayandırılan haberin içeriğinde İmam Hatiplere yapılan yatırımlardan bahsediliyor. Teknik imkanlar başta olmak üzere bu liselere yapılan yatırımlardan sebebi anlaşılmaz bir şekilde rahatsız olan soL, yatırıma rağmen başarının ise düşük olduğunu iddia ediyor. “Geçtiğimiz yıl yapılan üniversite sınavlarında yerleşme oranlarına bakıldığında, fen lisesi mezunlarının yüzde 48,6’ının, anadolu lisesi mezunlarının yüzde 27,9, İHL mezunlarının ise ancak yüzde 16,4’ünün bir lisans programına yerleştiği görülüyor. Yani ne yapsalar olmuyor!"

Nereden alındığını bilemediğimiz bu veriler hangi değerlendirme ölçütlerine göre hazırlanmış orası da meçhul. Bilindiği üzere İmam Hatipler proje ve normal lise olarak iki farklı yapıdan oluşuyor. Hangi tip okulların temel alınarak oluşturulduğu bilinmeyen istatistikler okuyucuya hakikatmiş gibi sunulurken sonunda bir feveran koparılmış, “ne yapsalar boş!” diyerek.

İşin komik tarafı bununla da sınırlı değil. Eğitim, sağlık vb. bilumum farklı alanda soL ve onun siyasi yapılanması TKP, Türkiye’nin sorunlarını çözecek merhemi açıklıyor: Devletleştirme! Dünyayı 19. yy pozitivizmiyle okumaya çalışanlar daha ne beklenebilirdi ki.  Devletleştir, bürokratikleştir, resmi ideolojiye boğ, çocukları mantıktan, doğru akıl yürütmekten azade kılan bir müfredatın tornasından geçir ve nesilleri ifsat et!

soL’un verilerini bilemiyoruz ama İmam Hatiplerin başarı oranı hakkında yapılan birçok araştırma başka verilere işaret ediyor. ÖNDER’in yayınladığı rakamları okurlarımız için aktarıyoruz:

ihl-1-001-001.jpgihl-2-001-001.jpg

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum