1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sol’un Esedseverliği ve Özgür-Der Alerjisi
Sol’un Esedseverliği ve Özgür-Der Alerjisi

Sol’un Esedseverliği ve Özgür-Der Alerjisi

Sol’un Esedseverliği Özgür-Der alerjisi ile birleşince ortaya çıkan şey kaçınılmaz olarak iftira ve karalama olur!

23 Ekim 2012 Salı 19:16A+A-

Haksöz Haber

Yayın hayatına kısa bir süre önce başlayan Sol gazetesi habercilik konusunda olmasa da karalama-çarpıtma hususlarında iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Van’da Özgür-Der şubesince gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Suriye Devrimcileri Cephesi sözcüsü Rami el-Delati (Ebu Huzeyfe)’nin sözlerini okuyucularına bağlamından kopartarak ve eklemeler yaparak sunan Sol böylece hem Suriyeli muhaliflere hem de Özgür-Der’in şahsında Türkiyeli Müslümanlara duyduğu kini bir kere daha yansıtma fırsatı bulmuş.  

Ebu Huzeyfe’nin Suriye’de yaşananlar hususunda oldukça net, tutarlı ve vicdan sahibi herkesi düşündürmesi gereken konuşması içinden bazı sözlerini cımbızlayan Sol etkinlik haberini Suriyeli muhalifleri karalama maksatlı bir kompozisyon içinde aktarmış. Haber başlığından itibaren dezenformasyon odaklı olduğunu adeta haykırıyor.

Haber “Suriyeli muhalif Van’da mücahit topluyor” manşetiyle verilmiş. Haber içinde Ebu Huzeyfe’nin “bizim profesyonel ve askeri yeteneğe sahip mücahitlere ihtiyacımız var” dediği yazılmış. Oysa Ebu Huzeyfe “Suriyeli Müslümanlar savaşçı desteği istiyorlar mı” şeklinde kendisine yöneltilen bir soruya, ısrarla bizim savaşacak insana ihtiyacımız yok, savaşçımız bol fakat silahımız yok, şeklinde cevap vermiş ve askeri tecrübesi olmayan insanların cephede sıkıntı doğuracağını belirtmişti. Buna rağmen haberin “Suriyeli muhalif Van’da mücahit topluyor” şeklinde verilmesi bazı hastalıklı kafalarda ısrarlı bir biçimde inşa edilen “Suriye’de yabancı savaşçılar”, “cihadistler” şablonunu doğrulatmaya yönelik kurgudan başka bir şey değil.

İran ile temas konusunda sorulan bir soruya cevap veren Ebu Huzeyfe’nin İran’ı Suriye’de izlediği siyasetten ötürü eleştirmekle birlikte İranlılarla da, Amerikalılarla da görüştüklerini ifade etmesi de yine takla attırılan sözlerden biri olmuş. Bu bağlamda herkesle görüştüklerini, bu görüşmelerde görüşülenlerin kim olduğundan ziyade Suriye devriminin haklılığını vurgulayan Ebu Huzeyfe’nin sözleri üzerinden Sol Suriye muhalefetine Amerikancı etiketi yapıştırma işgüzarlığını sergilemiş.

Çeşitli çarpıtmalarla devam eden haber metninin sonuna yerleştirilen Özgür-Der’i karalamaya yönelik 2 kutucuk Sol’un zihniyetini ve tutumunu özetliyor aslında. 2006 yılında yaşanan Danıştay eylemi üzerine yayınlanan Özgür-Der bildirisinde başörtüsü yasağının doğurduğu infiale dikkat çekilen sözler Özgür-Der’in şiddete eğilimli bir kimliği olduğuna delil olarak sunulmuş.

Daha çirkini ise, Diyarbakır’da düzenlenen bir kermes afişinde sehven yapılan bir resim hatasına binaen Özgür-Der hakkında “uydurmayı seven dernek” şeklinde hakarete vesile kılınmış. İran depreminde ölen bir bebeğin görüntülerinin bilerek Suriye’de gerçekleşmiş bir olay gibi sunulduğu iddia edilmiş.

İşte on binlerce masumun ve binlerce bebeğin, çocuğun acımasıza katledildiği Suriye gerçeğine gözünü kapayan bir zihniyetin görmek istediği tablo sadece bu! Katil bir diktatörlüğü savunmak için sürdürülen çabaların İslam’a düşmanlık temelinde şekillenmiş fanatik aydınlanmacı zihniyetle birleşmesi karşımıza Sol’un mezkur haberi şeklinde çıkıyor. TKP’nin Sol’una da gayet yakışır bir “haber” olduğuna kuşku yok!

sol_20121023_4.jpg

HABERE YORUM KAT

10 Yorum