1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol şovenizm baba Mehmet Kara'yı katil ilan etti!
Sol şovenizm baba Mehmet Kara'yı katil ilan etti!

Sol şovenizm baba Mehmet Kara'yı katil ilan etti!

HKP avukatlarının hukuk bilgisine ihtiyacı var! Enes Kara bireysel iradesine atıfta bulunarak yaşamına son vermişti. Halkın Kurtuluş Partisi, mahkemelik bir durum olmamasına rağmen babayı, savcılığa verdikleri dilekçede katil ilan etti.

14 Ocak 2022 Cuma 15:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Bireysel iradesine atıfta bulunarak hayatına kıyan, yaşadığı okul sorunları ve depresif ruh hali dikkatle gözlenmediği anlaşılan ve babanın ihmali olduğu yorumları yapılan Enes Kara'nın intiharı sonrası cemaat yurtlarına dönük nefret söylemlerine başvurulmuştu. Malum kesim bu defa da hedeflerini baba Mehmet Kara olarak belirledi. Sol seküler kesimden Halkın Kurtuluş Partisi, babayı savcılığa şikayet ederken, baba Mehmet Kara'yı "katil" ilan ettikleri bir dilekçe sundu.

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, Mehmet Kara hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması, Enes Kara’nın kardeşlerinin koruma altına alınması talep edildi.

Suç duyurusuna ilişkin HKP avukatı Doğan Zafer Çıngı bir açıklama yaptı. Çıngı, "Bildiğimiz üzere Halkın Kurtuluş Partisi olarak geçtiğimiz gün Enes Kara cinayetini yargıya taşımış ve cinayetin sorumlularından olan İçişleri Bakanı, Nur Cemaati Yurdu Sorumluları, Elazığ Valisi ve Yurtlardan sorumlu Vali Yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Ancak suç duyurumuzdan bu yana ortaya çıkan yeni haberlerde ve yeni delillerde gördüğümüz, Halkımızın da bize Twitter ve diğer sosyal medya platformlarından ilettiği üzere asıl katilin Enes Kara’nın babası olan Mehmet Kara olduğunu görmüş olduk ve bu ortaya çıkmış oldu." zırvasında bulundu. 

Her daim hukuk, adalet ve özgürlük gibi söylemleri dillerinden düşürmeyen sözde özgürlükçü sol fraksiyonların yaşanan bu son olaylar neticesinde iç yüzlerini topluma gösterdikleri düşünülüyor. 

Acılı babaya alenen hakarette bulunan HKP avukatları Mehmet Kara için "Ortaçağcı gerici meczup" ifadelerini kullandı.

Avukat Çıngı şu rezil ifadeler ile kendi söylemlerini haklı çıkarmaya çalışırken utanç duyulası cümleleri şu sarf etti. 

"Mehmet Kara; Enes’in istememesine rağmen kendisinin intihar ettiği daha doğrusu cinayete uğradığı cemaat evine gönderiyor ve orada bir kez dahi oğlunun neler yaşadığını, nelerden geçtiğini sormuyor. Tam tersine oğluyla ilgilenmek bir tarafa oğlunun ölüm haberini aldıktan sonra yaptığı ilk işte cemaat evini korumak, kollamak oluyor. Cemaat evinin ne kadar iyi olduğundan, hiçbir sorun olmadığından oğlunun ölümüne rağmen bahsedebiliyor. Yani görüldüğü üzere Enes Kara’nın babası olan Mehmet Kara Ortaçağcı gerici zihniyete sahip biridir. Kafası o derece meczuplaşmıştır ki oğlunun ölümünden bile daha önemli görmektedir o gerici cemaat evini. Biz Halkın Kurtuluş Partisi olarak bu duruma sessiz kalamazdık. Çünkü Mehmet Kara sadece cemaat evini savunmakla kalmıyor, aynı zamanda Enes Kara hakkında çıkan haberlere de, bizim geçen gün yaptığımız suç duyurusuna da yayın engeli koydurtmak için savcılığa başvuruyor. Yani oğlunun cinayetini gizlemeye çalışıyor. Burada babadan mı bahsediyoruz yoksa vicdanı, ahlakı, insanlık duyguları alınmış Ortaçağcı gerici meczuptan mı bahsediyoruz. Buna siz karar verin."

Laiklik söylemleri ile örümcek ağlarıyla örülü zihinlerinden geçenleri ifade eden HKP avukatı, "Enes Kara’yı herkes yalnız bıraktı. Babası dahi yalnız bıraktı. Ancak Halkın Kurtuluş Partisi olarak biz yalnız bırakmayacağız. Bu ülkenin tüm gençlerini korumaya, Ortaçağcı gericiliğe karşı savaşmaya, Laiklik bayrağını en yüksekte tutmaya devam edeceğiz." gibi akla ve mantığa sığmayan gerçeklerle ilintisi olmayan ifadeler kullandı. 

Şovenist, laiklik yanlısı ve içi boş sözlerle kamuoyunda sivrilmeye çalışan HKP'nin bu açıklamaları akıl ve mantıkla izah edilemeyeceği gibi karşı dava açılması gerektiği yorumları yapıldı. 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum