1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sol Şebbihalar Cenaze Namazından Dahi Korktular!
Sol Şebbihalar Cenaze Namazından Dahi Korktular!

Sol Şebbihalar Cenaze Namazından Dahi Korktular!

Şehit Abdulbasit Sarut’un Reyhanlı’da kılınan cenaze namazı Cumhuriyet, Sol haber gibi Esed taraftarı yerli şebbihaları rahatsız etti.

10 Haziran 2019 Pazartesi 20:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye Devrimi’nin sembol isimlerinden Abdulbasit Sarut’un Reyhanlı’da kılınan cenaze namazı Cumhuriyet, Sol haber gibi Esed taraftarı yerli şebbihaları rahatsız etti. Kalabalık bir cemaat tarafından kılınan cenaze namazı sonrası yapılan tezvirat yayınlarında Sarut karalanmaya çalışılırken güya Reyhanlı halkının ağzından uydurma haber yaptılar.

Humus'ta yaklaşık 2 yıl boyunca devam eden ve Humus halkının ağır kayıpların yanı sıra açlık çekmesine de neden olan kuşatmaya karşı direnişin sembol isimlerinden olan AbdulbasitSarut, hassaten devrimin ilk yıllarında Suriye halkının birliğini savunan duruşuyla tanınıyordu. Protesto gösterilerinde Esed zulmüne karşı her mezhepten, dinden halkın topyekûn direnmesi gerektiği yönünde konuşmalar yapan ve şarkılar söyleten Sarut, Özgür Suriye Ordusunun Humus'tan çekilmek zorunda kalmasının ardından önce Halep'e ardından İdlib'e geçmek zorunda kalmış ancak arkadaşlarıyla birlikte direnişe devam etmişti.

Reyhanlı Kaymakamı Ne Yapmaya Çalışıyor?

Milli sporcu kimliğine rağmen halkının özgürlüğü için mücadele eden ve Suriyeli muhalifler nezdinde sembolleşen Sarut'un şehit edilmesinin ardından Reyhanlı'dan kalabalık bir cemaat tarafından sahiplenilmesinden daha doğal bir şey olamazken Reyhanlı Kaymakamı tarafından talihsiz bir açıklama yapıldı. Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu sol şebbihaların propagandasına alet olarak cenaze namazı aleyhinde twit atabiliyor. Kaymakam Bey hızını da alamamış olacak ki, “bir daha olmayacak!” diye de tehdit ediyor.

Halkı için mücadele eden bir muhalifin cenazesini eleştirerek şebbihaları sevindiren kaymakam, Sarut'a yönelik ilgi ve teveccühü anlamak yerine zalim Esed muhibbi basının etkisi altında kaldığını göstermiştir.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum