1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sol Saptırma Budur!
Sol Saptırma Budur!

Sol Saptırma Budur!

Müslümanların değerlerine hakaret eden Işıl Özgentürk olmasına rağmen buna karsı çıkan Av. Mustafa Doğan İnal’ı suçlayan sol siteler her zamanki gibi gerçekleri çarpıtıyorlar.

05 Temmuz 2019 Cuma 11:58A+A-

Olayı saptırarak işleme tarzına bir örnek olarak Haber-Sol sitesinin “haber”inden bir bölüm:

4408-001.jpg

MAHKEME KÜFÜRBAZ AVUKATIN İSTEDİĞİNİ YAPTI: IŞIL ÖZGENTÜRK'E HAPİS CEZASI

Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk hakkında yandaş medyanın hedef göstermesi sonrası açılan dava sonuçlandı. Davaya katılan Avukat Mustafa Doğan İnal, mahkemede Özgentürk'ü hedef alarak, 'Bu yazı iğrenç bir paçavradır, faşist, kindar ve iğrenç iftiraların mahkeme nezdinde cezalandırılmasını talep ediyoruz' dedi. Mahkeme bu sözlerin ardından kararını açıkladı ve Özgentürk'e 1,5 yıl hapis cezası verildi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, kaleme aldığı bir köşe yazısı sonrası önce yandaş medya tarafından hedef gösterildi, ardından kendisini mahkeme karşısında buldu.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada, Avukat Mustafa Doğan İnal, havuz medyasında sıklıkla gördüğümüz ifadelerle Özgentürk'e saldırdı. İnal'ın, "Bu yazı iğrenç bir paçavradır, faşist, kindar ve iğrenç iftiraların mahkeme nezdinden cezalandırılmasını talep ediyoruz" sözleri mahkeme zabıtlarına geçirildi.

Bu sözlerin ardından kararını açıklayan Mahkeme, Özgentürk'e "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 1,5 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakmazken, Özgentürk hakkında benzer bir karar olduğuna atıfla, karar kesinleştiğinde bildirimde bulunulmasını talep etti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni danışmanı Mariam Kavakçı'nın sosyal medyada paylaşılan türbanlı fotoğraflarını ele alarak eleştirel bir yazı kaleme alan Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk, önce Sabah, Star, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazeteleri tarafından hedef gösterildikten sonra gerici sosyal medya hesaplarından yayınlanan hakaretlere maruz kaldı.

Özgentürk, hedef gösterilmesinin ardından savcılıkta ifadeye çağrıldı ve kısa süre sonra hakkında hapis cezası talebiyle dava açıldı.

 

HABERE YORUM KAT