1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol-Kemalizm’in İslam düşmanlığı cahillikle taçlanıyor!
Sol-Kemalizm’in İslam düşmanlığı cahillikle taçlanıyor!

Sol-Kemalizm’in İslam düşmanlığı cahillikle taçlanıyor!

Mescidde edilen dua sol-Kemalistleri çok rahatsız etmiş!

01 Nisan 2022 Cuma 10:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu Mescidi törenle açıldı. Öğrencilerin mescitte “oturarak” dua etmesi Cumhuriyet'in haberinden öğrendiğimize göre birileri tarafından mesele haline getirilmiş!

Haberin ifadesine göre “çocuklar mescitte oturarak dua okudu, katılımcılar ise ayakta birbirlerine plaket verdi.” Konu hakkında açıklama yapan  Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ise bu yaşananları şu sözlerle değerlendiriyor: ‘Kamu vicdanını yaralayan bu görüntüler laikliğe, yasa ve yönetmeliklere ve pedagojiye aykırıdır’

Ancak Özbay devamındaki sözlerle gerçek niyetini gösteriyor. “Çocukların” mescitte bulunmasından rahatsız olduğu anlaşılan Özbay, mescitlerin sadece “eğitim emekçilerinin ibadet hakkı için” kullanılması gerektiğini iddia ediyor. “Çocuklar” namaz kılmak ve dua etmek için mescide falan giremez özetle! “Eğitim emekçilerinin ibadet hakkını kullanabilmesi adı altında okullara açılan mescitlerin, çocukların üzerindeki dini eğitimi yoğunlaştırmak ve okulları medreseye çevirmek amacıyla kullanıldığının kanıtıdır”

Özbay en sonunda ise ağzındaki baklayı çıkarmış… Okul mescidinin açılışına siyasilerin de gelmesinden rahatsız olan Özbay bu konuda az da olsa haklı olabilir. Ancak okulların siyasetten uzak tutulması gerektiğini söylemesi ise kendi bakış açısıyla çelişiyor. Okulları siyasetten değil ama siyasilerden uzak tutmak anlaşılabilir bir yaklaşım olabilir. Peki, Özbay’ın kendisinin de zikrettiği laiklik üzerinden estirilen siyaset ne olacak?

Laikliği tarafsız bir ilkeymiş gibi göstermeye çalışan sol-Kemalistler okuldaki mescid açılışına AK Parti İlçe Başkanı geldi diye rahatsız oluyorlar ama ellerine güç geçse mescid açılışında dua okunmasına dahi müsaade etmeyecekler! Bir de resmi törenler adına estirilen Kemalizm rüzgarı var ki o da okullara siyaset bulaştırmaktan sayılmıyor herhalde! Halbuki Kemalizm bir ideoloji onun adına atılan her adımın da pekala siyasi bir yönelim içerdiği aşikar!

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay’ın buradaki çelişkiyi görmesini beklemiyoruz. Öyle bir ümidimiz yok aslında! Sadece insanların yerde oturarak veya ayakta durarak fark etmez dua etmesine, genç yaşlı demeden namaz kılmasına karışmasın yeter!

esenler-tacirler-egitim-vakfi-imam-hatip-ortaokulundaki-gerici-etkinlik-tepki-cekti-4kdfmixv.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum