1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol-Kemalist ötekileştirme hedef almaya devam ediyor!
Sol-Kemalist ötekileştirme hedef almaya devam ediyor!

Sol-Kemalist ötekileştirme hedef almaya devam ediyor!

Tarım Kooperatifi’nin Afrin’deki çiftçiler için yaptığı çalışmalar Odatv’yi rahatsız etmiş.

19 Kasım 2020 Perşembe 12:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Odatv’nin haberinde Tarım Kooperatifi’nin Afrin’de üretilen zeytinyağını pazarlamak adına yaptığı faaliyetler kıyasıya eleştiriliyor. Türkiye’nin askeri müdahelesi sonucunda özgürlüğüne kavuşan Afrin beldesinin ekonomi  ve güvenlik konularında kalkınması için adımlar atılması şart.

Sınır ötesi operasyonlarla rejimin veya vahşi örgütlerin tasallutundan kurtarılan bölgeler Türkiye’nin toprağı sayılmasa da buradaki işleyişten büyük oranda Türkiye sorumlu. Hala çeşitli sıkıntılar ile başa çıkmak zorunda kalan bu bölgelerde halkı bir nebze refaha kavuşturmak için çalışmalar yapılıyor.

Tarım Kredi Kooperatifi de bu bağlamda hazırladığı bir çalışmayla Afrin’de üretilen zeytinyağını ihraç etmek için kampanya başlatıyor. Yurt dışında kurulan irtibatlar sayesinde Afrin zeytinyağının Türkiye’nin aracılığı ile dünyaya ulaştırılması sağlanmak isteniyor.

“Böyle bir çabadan kim rahatsız olur?” derseniz cevap basit: Odatv. Yaptıkları haberle etnosentrik ötekileştirmenin nasıl yapıldığını bir kere daha gösteren Odatv, kendince eşitsizliği vurgularken aslında haber başlığı ile asıl niyetini gösteriyor. “Türk çiftçisi ürününü satacak pazar ararken, Suriye çiftçisi için ABD'ye gittiler” başlığı mülteci düşmanı popülizmi, Suriyeli emekçileri nefret objesi haline getirerek kullanmaya çalışıyor.

Birilerinin ekmek kazanması için diğerlerinin ekmeğinden olmasına lüzum yok! Odatv, adalet vurgusu yapmak istiyorsa, eğer benzeri çabalar Türkiyeli çiftçiler yoksa –olup olmadığını bilmiyoruz- bunun sağlanması için çağrıda bulunabilirdi. Ne yazık ki Odatv vb. adaleti sağlamak gibi bir hassasiyetinden bahsetmek oldukça güç…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum