1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sol, Hatay’da Bunu da Yaptı; Cenaze Aracına Saldırdı!
Sol, Hatay’da Bunu da Yaptı; Cenaze Aracına Saldırdı!

Sol, Hatay’da Bunu da Yaptı; Cenaze Aracına Saldırdı!

TKP’li sosyalist grubun Hatay merkez ilçesi Defne’de oluşturdukları seçim konvoyu Suriyeli şehidi taşıyan cenaze aracıyla karşılaşınca…

24 Mart 2014 Pazartesi 22:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de darbeci orduya verdiği desteğin yanı sıra İslam düşmanlığıyla maruf sol-sosyalist grup TKP (Türkiye Komünist Partisi), Hatay’ın merkez ilçesi Defne’de TKP’li belediye başkan adayı Sevra Baklacı’ya destek için seçim konvoyu oluşturdu.

Konvoy sırasında AK Parti ve Tayyip Erdoğan aleyhinde slogan atan TKP bayraklarının yanı sıra Suriye Baas rejiminin bayraklarını sallayan grup kırmızı ışıkta durduğu sırada bir cenaze aracını fark etti. TKP’nin haber sitesi Sol Haber’e göre konvoydakiler cenaze aracındaki “ölü”nün “Suriye’de öldürülen cihatçı” olduğunu anladılar ve hemen araçlarından inerek cenaze aracına ve o aracın arkasında “cihatçılar” olduklarını düşündükleri araca saldırmak üzere atıldılar.

Sol Haber de bir cenaze aracına saldıracak kadar alçakça linç girişimini propagadif bir üslupla vererek yine iğrenç bir habere imza attı. Haberde cenaze aracının, yüzlerce kişi oldukları söylenen konvoydakilerin saldırısından kurtulmak için kırmızı ışığı ihlal ederek “kaçtığı” ifade ediliyor.

İşte Sol Haber’de yer alan haberin ilgili bölümü:

Suriye'de öldürülen cihatçıyı taşıyan araça büyük öfke
Araçların kırmızı ışıkta beklediği sırada, konvoyun en önünde bir cenaze aracı ve arkasında cihatçıların bulunduğu bir başka araç fark edildi. Suriye'deki saldırılara katılan ve öldürülen militanlardan birisini taşıdığı tahmin edilen cenaze aracı fark edildiği anda büyük bir gerilim oluştu. Konvoydakilerin araçlardan inmeye başlamasıyla fark edildiklerini anlayan iki araç bu sırada kırmızı ışığı ihlal ederek ters yöne döndü ve hızla kaçtı.

Kaçmasaydı ne olacaktı acep? Esed’in bombaları ya da kurşunlarıyla hayatını kaybeden bir “ölü”yü darağacı kurup bir de kendileri mi asacaklardı?

Diktatör ve katil Esed’i halkına bombalar yağdırdığı bir sırada Şam’daki ofisinde ziyaret eden ve ona hediyeler götüren TKP’lilerin Suriye konusunda ne kadar çirkinleştikleri zaten ortadaydı. Ancak insanlığı utandıran böyle bir eyleme imza atabilecek kadar alçalmak pek az kimseye nasip olur herhalde!

tkp-defne-secim-konvoyu-sol-haber-03.jpg

tkp-sol-haber-defne-sevra-baklaci-secim-konvoyu.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum