1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Sokak Çocukları" Berber Çırağı Olacak
"Sokak Çocukları" Berber Çırağı Olacak

"Sokak Çocukları" Berber Çırağı Olacak

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu, İŞKUR'la gerçekleştireceği proje ile madde bağımlısı gençlere el uzatacak.

13 Ağustos 2015 Perşembe 10:48A+A-

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği hibe projeleri kapsamında berber, kuaför ve güzellik uzmanlarının eğitimi, meslekte daha üst noktalara yükselmeleri amacıyla projeler hazırladıklarını söyledi.

“Sokaktaki Sahipsizlere El Uzatmak Adına Bir Proje Hazırlıyoruz”

Hazırlanan projeler arasında yer alan “sokak çocukları”nın istihdamına yönelik projenin ise Türkiye'deki önemli bir soruna çare olacak nitelikte olduğunu ifade eden Karakaş: "Kesintisiz eğitimden kaynaklanan kalfa ve çırak sıkıntımız var. Bu sıkıntı bir yanda dururken, bir de sokakta kâğıt toplayan, 'baliciler' diye adlandırdığımız madde bağımlısı sahipsiz kitle var. Gerek Avrupa Birliği projesi olarak gerekse İŞKUR'la gerçekleştireceğimiz çalıştayla 'meslek edindirme' adı altında sokaktaki sahipsizlere, hayatta merdiven altı olarak yaşayan, hayat bulmaya çalışan gariplere el uzatmak adına bir proje hazırlıyoruz." diye konuştu.

Karakaş, atacakları adımla büyük bir yaraya parmak basacaklarını anlatarak: "Ankara merkezli yaptığımızdan KOSGEB, İŞKUR, AB istihdama dayalı kaç kota koyarsa onun üst limitine de çıkarak istihdam yaratacağız. Ankara'dan başlayıp tüm Türkiye'de 122 odamızın bulunduğu her yerde bu projemize hayat bulduracağız." ifadelerini kullandı.

"Çırak Yetişmiyor"

Edirne'de berberlik yapan Berkan Çakıcı da projenin olumlu sonuçlar yaratacağını ve berberlerin projeyi destekleyeceğini söyledi.

Çakıcı, geçmişteki gibi berber çırağı yetişmediğini belirterek: "Aileler, artık çocuklarını eskisi gibi berber yanına ya da başka bir yere yaz tatilinde çalışması için vermiyor. Verdikleri zaman da bizim okul zamanlarında çırak sıkıntımız ortaya çıkıyor." dedi.

Sokak çocuklarının hayata kazandırılmasının önemli olduğunu dile getiren Çakıcı: "Madde bağımlısı sokak çocukları, kötü alışkanlıklardan bir meslek edinerek kurtulabilir. Çırak olarak yetişecekler ve ileride kendi iş yerlerini dahi açabilecekler. Biz de çıraklıktan yetiştik bu meslekte. Şimdi ekmeğimizi elimize aldık Allah'a şükür çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT