1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Soğuktan donarak ölsünler mi?
Soğuktan donarak ölsünler mi?

Soğuktan donarak ölsünler mi?

İGDAŞ geçici sığınma statüsünde bulunanların doğalgaz başvurularını kabul etmiyor!

23 Aralık 2022 Cuma 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de mültecilere yönelik baskılar her geçen gün artıyor. Yaklaşan seçimler sebebiyle ırkçı popülizmi iyice kışkırtan muhalefete karşı iktidar ise çoğunlukla sessiz kalmayı tercih ediyor.

Suriye halkının büyük bir kısmı çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Yaklaşan kış aylarında ise buralarda hayat sürdürmek oldukça zor. Bunun yanında ise büyükşehirlerde de ciddi bir mülteci nüfus söz konusu…

İGDAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre İGDAŞ, geçici koruma kapsamındaki kimselerin abonelik işlemleri için sundukları belgeleri artık kabul etmeyeceğini bildirdi. Bu da kış aylarında İstanbul’daki mültecilerin doğalgaz kullanamayacağı anlamına geliyor!

Mültecilerden ne isteniyor? Esed zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan bu insanlar bir şekilde hayatlarını sürdürmek istiyorlar. Mültecilerin kışın en temel gereksinimlerini karşılamasına engel olan bu düzenlemenin amacı nedir? Mülteciler soğuktan donarak ölsünler mi? Yetkililerin bu yanlıştan acilen dönerek hukukun ve insanlığın gereğine uygun şekilde hareket etmesi gerekmektedir!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum