1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Soçi'den çıkan sonuç belli değil ancak Rusya, İdlib'i bugün de vurdu
Soçi'den çıkan sonuç belli değil ancak Rusya, İdlib'i bugün de vurdu

Soçi'den çıkan sonuç belli değil ancak Rusya, İdlib'i bugün de vurdu

Rusya ve Esed rejimi; Cisr el-Şuğur, Barişa, Kalb Luza, Cebel Zaviye, Maarat Mısrin, Kıbeyni Tepesi ve Ziyara bölgelerini hem havadan hem de karadan bombaladı.

01 Ekim 2021 Cuma 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Cisr el-Şuğur, Barişa, Kalb Luza, Cebel Zaviye, Maarat Mısrin, Kıbeyni Tepesi, Ziyara bölgelerine Rus savaş uçakları, füze ve topçu saldırıları yaptı. İlk raporlara göre sivil kayıplar olduğu belirtildi. 

Esed rejimi'nin de topçu atışları ile vurduğu yerleşim yerlerinde can kayıpları olduğu belirtilirken, Türkiye'nin askeri üslerinin de çevresinin vurulduğu ifade edildi.

Rusya'nın İdlib'te hedef aldığı yerler arasında Batenta'daki mülteci kampı da bulunuyor. Sivillerin sığındığı kampa düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 1 kadın hayatını kaybederken 5 sivil yaralandı.

 

rusya-saldiri-idlib-1.jpg

 

AA, Rus uçaklarının saldırısını neden görmüyor!

Anadolu Ajansı saldırıyı Esed Rejimi ve işbirlikçileri olarak aktarırken haberinin detayında şöyle yazdı: 

"Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib’deki ateşkesi ihlal ederek zorla yerinden ettiği sivillerin sığındığı bir kampa düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 1 kadın hayatını kaybetti, 5 sivil yaralandı...

...Diğer yandan uçak gözlemevi de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Lazkiye’deki Rusya’ya ait Himeymim Üssü'nden 09.28'de kalkan 2 Rus savaş uçağı, Hama'nın batı kırsalındaki Ziyara köyüne 8 hava saldırısı düzenledi." bilgisi paylaşıldı."

HABERE YORUM KAT