1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Soçi Tiyatrosu Çöktü!
Soçi Tiyatrosu Çöktü!

Soçi Tiyatrosu Çöktü!

Soçi’de sözde Suriye’nin geleceğini planlama adına Rusya’nın patronajlığında tertip edilen kongre Suriyeli direniş gruplarından sonra, dışarıdaki muhaliflerin de boykotu nedeniyle çöktü.

29 Ocak 2018 Pazartesi 15:02A+A-

Esed rejiminin hamisi ve suç ortağı Rusya’nın Suriyeli tüm tarafları bir araya getirme görüntüsü altında Soçi’de organize ettiği konferansın başarısızlığı kesinleşti.

Rusya Soçi’yi, İran ve Türkiye ile birlikte organize ettiği Astana Zirvesinin devamı olarak düşünmüş ve bu şekilde bir anlamda Cenevre’de BM koordinasyonunda süregelen görüşmeleri de bypas etmeyi hedeflemişti. Soçi’ye 1.600 isim davet edilmişti.

Bir yandan muhalifleri katletmeyi sürdürüp, öte yandan Suriye krizine barışçıl çözüm bulma iddiasını dillendirmeyi sürdüren Rusya’nın en temel argümanı olan bütün tarafları bir araya getirme iddiası muhaliflerin katılmama kararıyla havada kalmış oldu. Silahlı direniş gruplarının neredeyse tamamının reddettiği Soçi, uzun tartışmalara ardından dışarıdaki sivil muhalif yapı tarafından da reddedilince Rusya’nın hesabı boşa çıkmış oldu.  

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum