1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Sobamız Olmadığı İçin Çocuğum Donarak Öldü
Sobamız Olmadığı İçin Çocuğum Donarak Öldü

Sobamız Olmadığı İçin Çocuğum Donarak Öldü

Halep'teki es-Selame Sınır Kapısı yakınındaki kampta Suriyelilerin soğukla mücadelesi sürüyor.

20 Aralık 2013 Cuma 15:09A+A-

Samet Doğan’ın haberi:

Aşırı soğuklar sebebiyle donarak can veren çocukların sayısı her geçen gün artıyor.

Halep'teki Es-Selame Sınır Kapısı yanında kurulan kampın sakinlerinden Ahmed el-Muhammed, hüzünlü bir sesle "Isınacak soba bulamadığımız için çocuğum donarak öldü. Ben çocuğumu soğuğa verdim, başka çocuklar ölmesin" dedi.

Esed güçlerinin evini bombalamasının ardından ailesiyle Türkiye sınırındaki kampa geldiğini belirten Muhammed, "Kampın şartları insan hayatını idame ettirmeye elverişli değil. İçine serecek halı dahi bulamadığımız derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Sadece birer battaniye dağıtıldı. Isıtıcı bulunmadığı için aşırı soğuklarda donma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. On gün soba aradım, bulamayınca yeni doğan çocuğum donarak öldü" diye konuştu.

Muhammed, "On kişilik aile bir çadırda yaşamak zorunda, aile hayatı diye bir şey kalmadı. Bir yıldır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Şimdi de kış geldi, ne yakacağımız ne de ısınacak sobamız var. Çok zor durumdayız" ifadelerini kullandı.

Kamptaki hayat şartlarının böyle devam etmesi durumunda daha çok çocuğun ölebileceğine dikkati çeken Muhammed, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamplardaki yaşlı ve çocuklar soğuk tehdidi altında. Çoğu çocuk hastalandı çünkü ne yakacak bulabiliyoruz ne de altına girebilecek bir battaniye. Ben çocuğumu soğuğa verdim, başka çocuklar ölmesin."

Hava şartlarının gittikçe ağırlaştığı Suriye'de şimdiye kadar 16 çocuk donarak yaşamını yitirirken, Türkiye sınırındaki kamplarda 50 bin çocuğun donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı açıklanmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT