1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. SMDK Cenevre'deki Suriye Görüşmelerine Katılmayacak
SMDK Cenevre'deki Suriye Görüşmelerine Katılmayacak

SMDK Cenevre'deki Suriye Görüşmelerine Katılmayacak

SMDK Genel Heyeti, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri ile Kahire'deki konferansa katılmayacağını açıkladı.

11 Mayıs 2015 Pazartesi 13:05A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Genel Heyeti, İstanbul'da düzenlediği toplantıda, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Cenevre'deki istişare toplantılarına ve gelecek hafta düzenlenmesi planlanan 2. Kahire Konferansı'na katılmama kararı aldı.

SMDK Genel Sekreteri Yahya Mektebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cenevre toplantılarına katılmama nedenini, "De Mistura ile ekibinin çoğunun Esed rejimi tarafını tutması, SMDK'ya herhangi bir muhalif grup gibi muamele edilmesi" olarak açıkladı.

Heyetin, SMDK Hukuk Komitesi Başkanı Heysem el-Malih'i, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve De Mistura'ya "katılmama kararının nedenini ve Suriye konusunda BM ile işbirliği ve görüşmelere devam etme konusunu" içeren mesajı ulaştırmakla görevlendirdiğini kaydetti.

SMDK üyesi Ahmed Ivad ise kararın, "davetin yapılış tarzının ve İran'ın Suriye krizinin tarafı olarak toplantılara katılmasının kabul edilemezliğinin" değerlendirildiği kapsamlı görüşmeler sonunda alındığını ve katılımcıların çoğundan destek gördüğünü belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT