1. HABERLER

  2. HABER

  3. Slovenya'ya 24 Saatte 13 Bin Mülteci
Slovenya'ya 24 Saatte 13 Bin Mülteci

Slovenya'ya 24 Saatte 13 Bin Mülteci

Sığınmacı krizinin yoğunlaştığı Slovenya, son 24 saatte yaklaşık 13 bin sığınmacının ülkeye girdiğini açıkladı.

22 Ekim 2015 Perşembe 14:32A+A-

Slovenya polisi, son 24 saat içinde ülkeye 12 bin 600 göçmenin girdiğini açıkladı. Bu rakam Eylül ayında Macaristan’da zirve gören sığınmacı sayısını geride bırakıyor. Slovenyalı yetkililer, akının başladığı Cumartesi gününden bu yana 34 bin göçmenin ülkeye girdiği bilgisini de paylaştı.

Macaristan sınırını sığınmacılara kapattığı 23 Eylül’de, bir günde 10 bin sığınmacının topraklarına girdiğini açıklamıştı.

Perşembe günü Slovanya’ya çetin kışın gelmesinden önce Avrupa’ya ulaşmak isteyen 10 bin sığınmacının gelmesi bekleniyor. 2 milyon nüfusun yaşadığı Slovanya’ya sadece Hırvatistan’dan 2-3 bin göçmenin girmesi öngörülüyor.

Sığınmacı akınına uğrayan ülkede düzeni sağlamak için parlamento, ordunun da polise destek vermesi kararını almıştı. Yeni düzenlemelere göre, polisin yanında ordu da 670 kilometre boyundaki Hırvatistan sınırında devriye gezdirecek.

Ljubjana, Pazartesi günü sınırını açarak, binlerce sığınmacının topraklarından Slovenya’ya geçişini sağlayan Hırvatistan’a ağır eleştiriler yöneltmişti.

AB Çarşamba günü Balkan ülkelerinin liderlerini sığınmacı krizini ele almak için Brüksel’e davet etmişti.

Avrupa ülkeleri İkinci Dünya Savaşı'ndan bu  yana karşı karşıya kaldığı en büyük sığınmacı kriziyle baş etmenin yollarını araştırıyor.

BM, çoğu Suriye, Irak ve Afganistan’dan 600 binden fazla sığınmacı ve göçmenin Avrupa’ya ulaştığını açıklamıştı. Almanya ve İsveç sığınmacıların ulaşmak istedikleri ülkelerin başında geliyor.

İsveç bu yılın sonuna kadar 190 bin iltica başvurusu beklediğini söyledi.

Kaynak: AFP

HABERE YORUM KAT