1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KUVEYT

  4. Siz Niye Devrim Yapmıyorsunuz?
Siz Niye Devrim Yapmıyorsunuz?

Siz Niye Devrim Yapmıyorsunuz?

Kuveyt’te 10 yaşındaki Mısırlı öğrenci Besim Fethi, öğretmenine “Siz neden devrim yapmıyorsunuz” diye sorunca okuldan atıldı. Babasına göre Besim, “devrim” ne bilmiyor.

05 Haziran 2011 Pazar 00:08A+A-

Kuveyt'te 10 yaşındaki Mısırlı öğrenci Besim Fethi, öğretmenine, "Siz ülkenizde neden devrim yapmıyorsunuz" diye sorduğu için okuldan atıldı. El Şaya okulu 5. sınıf öğrencisi olan küçük Besim'in, babasının okul yönetimine başvurması üzerine, kovulma sebebi olarak, "isyanı teşvik etmek" suçlaması gösterildi.

Besim, tek bir sorusuyla Kuveyt çapındaki okullarda kara listeye alınırken, Kuveyt Üniversitesi'nde profesör olan babası ise, oğluna verilen ceza ve gerekçesini duyunca şaşkına döndüğünü anlatıyor. Kuveyt'in El Rai gazetesine konuşan baba, okul yönetiminin fikrini değiştirmek için elinden geleni yapmış; Besim'in 'devrim' kelimesinin anlamını bilmediğini, söylediklerinin sadece medyada duyduklarından ibaret olduğunu söylemiş, ancak faydası olmamış. Bu kez eğitim müdürlüğüne başvuran babaya, kararın geri alınamayacağı söylenmiş. Eğitim Bakanlığı'nda da aldığı cevap farklı olmayan Besim'in babası şimdi, Eğitim Bakanı ve Mısır elçiliğine şikâyetinin sonuçlarını bekliyor. TARAF

HABERE YORUM KAT