1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Siz '8-17'nin anlamını biliyor musunuz?''
“Siz '8-17'nin anlamını biliyor musunuz?''

“Siz '8-17'nin anlamını biliyor musunuz?''

İHA ve SİHA’ların fikir babası Özdemir Bayraktar roketlerin üzerinde yazan '8-17’ rakamlarını izah ediyor.

20 Ekim 2021 Çarşamba 12:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği en önemli atılımlardan olan insansız hava araçlarının mühendisleri Haluk ve Selçuk Bayraktar’ın babası Özdemir Bayraktar geçtiğimiz gün hayatını kaybetti.

İHA takım danışmanı Lütfü Kurt öğrencilerle Baykar’a yaptıkları ziyaret esnasında yaşanan bir hadiseyi aktarıyor. Sergilenen SİHA’lardan birisinin üzerinde yazan 8-17 numaralarının anlamını bilip bilmediklerini soran Özdemir Bayraktar ardından Osmanlı’daki okçuluk geleneğinden başlayarak misallerle okçuluk/atıcılık geleneğini izah ediyor.

En sonunda ise 8-17’nin Enfal suresinin 17. Ayeti olduğunu ifade eden Bayraktar ayeti kerimeyi okuyor: “Onları siz öldürmediniz, fakat Allah öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı. Allah, bunu mü'minleri iyi bir sınavla sınava tabi tutmak için yaptı. Kuşkusuz Allah, her şeyi duyandır, bilendir.”

İnsansız hava araçları Libya ve Karabağ’da oldukça önemli başarılara imza attılar. Türkiye çeşitli ülkelere de ihraç ettiği bu teknolojide dünyanın önde gelen ülkeleri arasında. Böyle başarılı bir işin Allah rızasını gözeten ve İslam geleneğinden aldığı güçle hareket eden insanlar tarafından gerçekleştirilmiş olması Müslümanlara önemli bir perspektif sunuyor.

Gzt’nin konu ile alakalı videosu:

HABERE YORUM KAT

6 Yorum