1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Siyonistler, ABD kamuoyundaki desteğini kaybediyor...
Siyonistler, ABD kamuoyundaki desteğini kaybediyor...

Siyonistler, ABD kamuoyundaki desteğini kaybediyor...

ABD’de yapılan ankete göre genç seçmen arasında işgal rejimine verdiği destek sebebiyle Biden taraftarlığı ciddi düşüşte.

09 Kasım 2023 Perşembe 09:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Maryland Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir ankete göre, Filistin meselesine ilişkin tutumu nedeniyle ABD Demokrat Partisi'nin genç destekçileri arasında Biden'a oy verme olasılıklarının daha düşük olduğunu söyleyenlerin sayısı Ekim ayından bu yana iki kattan fazla arttı.

Üniversitenin "Kritik Sorunlar Anketi"ne göre artık Biden'ı "fazla İsrail yanlısı" olarak görenlerin sayısı "iki kattan daha fazla" ve ABD'nin Filistinlilere destek vermesini isteyenlerin sayısı ise “ölçülebilir şekilde” arttı.

Anketin yöneticisi Profesör Shibley Telhami, son bulgulardan hareket ederek yaptığı açıklamasında genç yaştaki seçmen arasındaki yönelim değişikliğini “çarpıcı” olarak niteledi. Telhami, "Biden'ın fazla İsrail yanlısı olduğunu söyleyen genç Demokratların yüzdesi iki katına çıkarak Ekim ayında yüzde 20,6'dan Kasım'da yüzde 41,5'e çıktı.” dedi.

Al Jazeera'nın aktardığına göre Telhami son olarak ulaşılan en net sonucun Amerikan kamuoyunun işgal rejimine olan bakışındaki farklılığı gösterdiğini vurguladı. Gazze saldırılarının hemen ardından ABD’nin İsrail'e verdiği desteğin kamuoyunda İsrail'in Gazze'deki saldırılarına gösterilen tepkiler sonucunda ciddi bir düşüş ivmesi yaşandığı görülüyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum