1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Mescid-i Aksa’ya Mayıs Ayında 415 Baskın Düzenledi
Siyonistler Mescid-i Aksa’ya Mayıs Ayında 415 Baskın Düzenledi

Siyonistler Mescid-i Aksa’ya Mayıs Ayında 415 Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya yaptıkları provokatif baskınları sürdürüyor.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 20:33A+A-

Mayıs ayının başından bu yana Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin ve Yahudi rehberlerin sayısının 415'e ulaştığı bildirildi.

Quds Press Haber Ajansı, 16 Yahudi yerleşimcinin bu sabah (16 Mayıs Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini ifade etti.

Haberde, aybaşından bu yana Mescid-i Aksa'ya 345 Yahudi yerleşimcinin yanında 70 Yahudi rehberin de baskın düzenlediği kaydedildi.

İşgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimcilerin ve rehberlerin baskının ardından Es-Silsile Kapısı'ndan çıktıkları belirtildi.

Bu arada, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya girişler için uyguladığı kısıtlamaların devam ettiği ve Mescid-i Aksa'da itikâfa girerek baskınlara karşı direnmelerini engellemek için Filistinlilerin kimliklerine girişte el konulduğu ifade edildi.

Sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'ya gelen cemaatin Yahudi yerleşimcilerin baskınlarını yüksek sesle tekbir getirerek protesto ettiği bildirildi.

FİEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT