1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Katliam Yapar, Gazze Suçlu Bulunur
Siyonistler Katliam Yapar, Gazze Suçlu Bulunur

Siyonistler Katliam Yapar, Gazze Suçlu Bulunur

İşgal güçlerinin 2014 yazında düzenlediği ve çoğu sivil 2 binden fazla Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan Gazze saldırısını incelemek için Birleşmiş Milletler'in kurduğu komisyon, Filistin'in de savaş suçu sayılabilecek ihlâllerde bulunduğunu açıkladı.

22 Haziran 2015 Pazartesi 16:26A+A-

50 gün süren saldırıyla ilgili raporunu kamuoyuyla paylaşan komisyon, Filistin’in talebi üzerine geçen yıl kuruldu.

Raporda “İsrail güçlerinin uluslararası insan haklarını ihlal eden eylemlerinden ve işlenen savaş suçlarından komisyonun endişe duyduğu” ifade edildi.

İşgal güçlerinin 50 günde 6 bin füze ve 50 bin havan topu atışı yaptığını tespit eden komisyon, “İsrail’in kanun dışı hareket edenleri sorumlu tutmama alışkanlığı bırakmasının hem kurbanlar için adalet sağlanması hem de suçların tekrarının önlenmesi için gerekli olduğuna” belirtti.

Komisyon ayrıca Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugaylarını kastederek, “Filistinli silahlı grupların İsrailli sivilleri hedef alan saldırılarında da insan hakları ihlali ve savaş suçu tespit edildiğini” söyledi.

Komisyonda ABD’li eski Anayasa Mahkemesi Yargıcı Mary McGowan Davis ve Senegalli insan hakları uzmanı Avukat Doudou Diene yer aldı.

BM’nin daha önce yayınladığı bir raporda 50 gün süren saldırılarda çoğu sivil 2 bin 139 Filistinli, 66 işgal askeri ve 6 yahudi sivilin öldüğü ifade edilmişti.

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT