1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Katletmeye ve Yıkmaya Devam Ediyor
Siyonistler Katletmeye ve Yıkmaya Devam Ediyor

Siyonistler Katletmeye ve Yıkmaya Devam Ediyor

Filistin halkının baskı altında tutmaya devam eden İsrail işgal güçleri yaşlı-çocuk demeden öldürmeye ve Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor.

13 Aralık 2011 Salı 15:36A+A-

“İşgal Ordusu Bir Yıl İçinde 130 Kişiyi Şehit Etti”

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki hak ihlalleriyle ilgili yayınlanan raporlara göre, işgal güçleri bir yıl içinde aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 130 kişiyi şehit etti ve onlarcasını da yaraladı.  

El-Mizan Hukuk Merkezi, 10 Aralık 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 63. yıldönümü münasebetiyle dün (12 Aralık Pazartesi) yayınladığı raporda, işgal güçlerinin 10 Aralık 2010- 10 Aralık 2011 tarihleri arasında onaltısı çocuk ve ikisi kadın 130 kişiyi katlettiğini belirtti.

Raporda, işgal güçlerinin bu süre içinde Filistinlilere ait 150 evi de yıktığı ifade edildi.

Yayınlanan raporda ayrıca şu rakamlara da yer verildi:

“İşgal güçleri bir yıl içinde dokuz bin metre zirai alanı telef ettiği gibi, bir tıp merkeziyle 21 eğitim kurumunun da yer aldığı 50 binayı yıktı. İşyerlerine de saldıran işgalci, 20 iş yerini ve 22 fabrikayı işlevsiz hale getirdi ve 17 aracı da tahrip etti.”

OCHA: Bir Hafta İçinde Kudüs ve Batı Yaka’da 22 Bina Yıkıldı

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Siyonist işgal rejiminin bir hafta içinde Kudüs ve Batı Yaka’da Filistinlilere ait 22 ev ve iş yerini yıktığını bildirdi.  

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki yıkımlarla ilgili rapor yayınlayan BM kuruluşu OCHA, işgal güçlerinin Aralık ayının ilk altı gününde Kudüs ve Batı Yaka’da ruhsatları olmadığı iddiasıyla mülkiyetleri Filistinlilere ait 22 ev ile iş yerini yıktığını belirterek, işgal rejiminin bu yolla Filistinlilere ait ev ve işyerlerini gasp ettiğini ifade etti.

Kahire’de dün (12 Aralık Pazartesi) yayınlanan raporda ayrıca, işgal güçlerinin El-Halil ve Kalkiliya şehirlerinde birkaç bina, cami, beş su kuyusu, dört ahır ve ağıl ile on bir elektrik santralinin devam eden inşaatını durdurmak için de karar aldığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT