1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Cenaze Törenine Saldırdı: 1 Şehit
Siyonistler Cenaze Törenine Saldırdı: 1 Şehit

Siyonistler Cenaze Törenine Saldırdı: 1 Şehit

İşgal güçleri, Batı Şeria’daki hapishanede sağlık durumu kötüleşen ve serbest bırakılmasının ardından hayatını kaybeden Cafer Avad’ın cenaze törenine katılanlara ateş açtı. Yaralanan bir genç şehit oldu.

10 Nisan 2015 Cuma 17:42A+A-

Siyonistler, Batı Şeria'daki hapishanede sağlık durumu giderek kötüleştiği için serbest bırakılan ve bundan kısa bir süre sonra hayatını kaybeden Cafer Avad için düzenlenen cenaze törenine saldırdı.

İşgalci güçler törene katılan Filistinlilere gerçek mermilerle ateş açtı. Saldırı sonucu gerçek merminin isabet ettiği bir Filistinli genç şehit oldu.

El Halil'de sağlık kaykanlarından alınan bilgilere göre, El Halil kentine yakın Beyt Emir beldesinde yaşanan olayda gerçek mermiyle ağır yaralanan 27 yaşında Ziyad Avad Halil El Ehli Hastanesi'ne kaldırıldı. Halil burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İşgal güçlerinin gerçek mermi, lastik mermi ve gaz bombalarını kullandığı çatışmalarda iki Filistinli de ağır yaralandı.

Hapishanede hastalandı

22 yaşında Cafer Avad, 2013 yılında İslami Cihad'a mensup olduğu suçlamasıyla Siyonistler tarafından tutuklanmıştı.

Avad, hapis yatarken yakalandığı akciğer hastalığından dolayı durumunun ağırlaşması üzerine serbest bırakıldı, ancak üç ay sonra hayatını kaybetti.

Al Jazeera ve AFP

HABERE YORUM KAT

1 Yorum