1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Siyonistler Çağlayan Protesto Edildi
Siyonistler Çağlayan Protesto Edildi

Siyonistler Çağlayan Protesto Edildi

Saadet Partisi'nin Çağlayan Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan on binlerce kişi, yardım gemisine saldıran Siyonist İsrail'i protesto etti.

05 Haziran 2010 Cumartesi 00:50A+A-

SP'nin öncülüğünde düzenlenen 'Sustukça ölüyoruz-İsrail vahşetine isyan' mitingi Çağlayan Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, Siyonist İsrail gerçekleştirdiği katliamı lanetledi. Siyonist İsrail saldırısında şehit olanların fotoğraflarının taşındığı mitingde, siyonistler aleyhine pankartlar açıldı, sloganlar atıldı. Bülent Yıldırım, Muhammed Nezzal, Numan Kurtulmuş birer konuşma gerçekleştirdi. Ayrıca Mavi Marmara'da bulunan bazı yolcular selamlama konuşması yaptılar.

Saadet Partisi Partisinin öncülüğünde, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısını kınamak için düzenlenen mitingde konuşan Kurtulmuş, mitinge katılan tüm sivil toplum kuruluşlarına, dilleri ve dinleri birbirlerine uymayan, adalet ve barıştan yana olan herkese teşekkür etti.

Kurtulmuş, İsrail'in insanlık dışı saldırısını tüm insanların kınadığını dile getirerek, 'İsrail yalnızlaşacaktır. Hiçbir güç İsrail'i savunamayacaktır. Filistin özgürleşecektir. Başkenti Kudüs olan egemen bir Filistin devleti kurulacak, emperyalizmin dişleri sökülecek ve insanlık kurtulacaktır' diye konuştu.

İsrail'in yaptığı saldırıyla, Filistin ve Gazze davasına destek için çok büyük bir insanlık cephesinin açıldığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

'İsrail'e şunu hatırlatmak istiyorum. Firavun'un sonunu hazırlayan burnundan giren bir sinektir. İsrail'in sonunun başlangıcı ise gencecik yaşta şehit olan Furkan Doğan olmuştur. Bu zulmü yapanlardan Allah mutlaka hesabını sorar. Bu sadece bir siyasi görüşün meselesi değildir. Bu mesele karşısında tüm Türkiye birleşmiştir. Bu konuyu tartışırken iç politikaya girmeyeceğiz. İnsanlık cephesinde olacağız ve hakkın, hukukun sesini dillendireceğiz. Bu mesele sadece Müslümanların meselesi değildir. İnsanlıktan pay alan insanların meselesidir. Biz siyonist rejime halkı Yahudi olduğu için karşı değiliz. Siyonist rejime despot, zalim ve emperyalist olduğu için karşıyız. Zulmedildiği için Filistinli kardeşlerimizin yanında duruyoruz. Biz ancak zalimlere düşmanlık yaparız.'

'ULUSLARARASI HUKUKU HİÇE SAYIYOR'

İsrail Devleti'nin, kurulduğundan beri 4 temel politikayı devlet politikası olarak uyguladığını ifade eden Kurtulmuş, haritası olmayan, sınırları belli olmayan ve devamlı sınırları genişleyen bir ülke olan İsrail'in sürekli Filistin topraklarını işgal ettiğini kaydetti.

BM'ye göre, İsrail'in topraklarının yüzde 70'inin işgal toprakları olduğunu söyleyen Kurtulmuş, 'İsrail'in devlet politikasının bir numaralı maddesi işgal, iki numaralı maddesi ise katliamdır. 31 Mayısta 9 insanımız şehit edildi. Sürekli katliamlar yapıyor, delilleri karartıyor, olayları çarpıtıyor ve uluslararası hukuku hiçe sayıyor' şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, bu olayın çok fazla konuşulmayan bir yönü olduğunu belirterek, 'İsrail, kurulduğundan bu yana ilk kez Türkiye'yi hedef almış ve Türkiye'ye karşı bir saldırı gerçekleştirmiştir' dedi.

Hükümetin izlediği dış politikayı eleştiren Kurtulmuş, 'Gerçekten ses getiren dış politika, Mavi Marmara ile birlikte Akdeniz'in soğuk sularına gömüldü' ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine 6 teklifi olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyle dedi:

Gösteriye Siyonizm karşıtı olan Yahudiler de katıldı...

'İsrail'e karşı hükümet ciddi bir şeklide diplomatik güç oluşturmalıdır. 1967'den bu yana İsrail'in en büyük gücü, karşısında diplomatik gücü olmamasıdır. İsrail Büyükelçisi 'istenmeyen adam' ilan edilmeli ve Tel Aviv'e geri gönderilmelidir. İsveç, Yunanistan bizden önce büyükelçilerini geri çekti. Asla hissi konuşmuyorum. Eğer istenmeyen adam ilan edilmezse, Türkiye'nin itibarı zarar görür. Mavi Marmara gemisine saldırı emri verenler, Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesine çıkarılmalı ve bu konuda hazırlık yapılmalıdır. İsrail'in delilleri karartması mümkündür. Delillerin karartılmaması için gemimizin üçüncü bir limana gitmesi sağlanmalıdır. Askeri ve ticari ilişkiler askıya alınmalıdır. Uluslararası örgütlerden ödül alan hükümet yetkilileri ve diğer siyasi parti temsilcileri ödüllerini iade etmelidir.'
Kurtulmuş, parti olarak söylediklerinin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan da mitingde sinevizyon aracılığıyla vatandaşlara seslendi.

AA

HABERE YORUM KAT