1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyonist rejime atanacak “büyükelçi” ne işe yarayacak?
Siyonist rejime atanacak “büyükelçi” ne işe yarayacak?

Siyonist rejime atanacak “büyükelçi” ne işe yarayacak?

Türkiye ve İsrail karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı aldı.

19 Ağustos 2022 Cuma 11:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin bölgede mazlum halkları destekleyen siyasi tutumu devam ederken bir yandan ise tutarlılığı zedeleyecek adımlar atılıyor. Türkiye’nin Siyonist çete ile ilişkilerini tekrardan Mavi Marmara öncesi döneme getirmek istediği artık sır değil. Anlaşılan o ki Siyonistler de Türkiye ile ilişkilerin kopuk olmasından memnun değil!

Türkiye’deki ekonomik darboğaz dış politikada atılacak adımları oldukça fazla etkiliyor. Eğer ki cari hükümetin ekonomi başta olmak üzere geçmişte düzgün bir şekilde işleyen adalet vb. konulardaki karnesi sağlam olsa bugün Siyonist çete ile tekrardan ilişki kurmasına gerek kalmayabilirdi.

Haksızlık yapmamak lazım Türkiye karşı koyuş göstermek için göz ardı edilmemesi gereken bir çaba gösterdi. Bir yönüyle hala göstermeye devam ediyor ancak içerdeki sıkıntılar dışarda atılacak adımların önüne geçiyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile "İsrail" arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden karşılıklı olarak en üst düzeye çıkarılması kararı çerçevesinde, Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldıklarını açıkladı. Çavuşoğlu devamında Tel Aviv'e büyükelçi atanması ile ilgili, "Filistin'in haklarını savunmaya devam edeceğiz." şeklinde konuşuyor. Bu bağlamda Türkiye ile Siyonist rejim arasında karşılıklı büyükelçi atama kararı ümmet için üzücü iktidar içinse düşündürücü bir adımdır.

Mazlum halkların Türkiye’den beklentisi “büyükelçi” atama kararının tam tersidir. Siyonistlerin ahlaksızlığı ise bütün dünyanın malumuyken Tel Aviv’deki “büyükelçinin” ne işe yarayacağı da merak konusudur. İşgal rejimi ile diyalog zemini kurmanın bugüne kadar kimseye faydası olmamıştır!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum