1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist meclis Türkiye’ye taziyede bulunan Filistinli vekili susturmak istedi
Siyonist meclis Türkiye’ye taziyede bulunan Filistinli vekili susturmak istedi

Siyonist meclis Türkiye’ye taziyede bulunan Filistinli vekili susturmak istedi

Filistinli milletvekili İman Hatib Yasin’in Türkiye ve Suriye’deki deprem için üzüntüsünü dile getirmek istemesi dahi Siyonist İsrail meclisini ayağa kaldırmaya yetti.

16 Şubat 2023 Perşembe 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist İsrail meclisi Knesset’te Filistinli Arapları temsil eden United Arab List (Ra'am) üyesi Filistinli milletvekili İman Hatib Yasin, mecliste söz aldığı sırada Türkiye ve Suriye’nin kuzeyinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında üzüntüsünü dile getirerek depremde hayatını kaybedenler için rahmet, yaralılara şifa ve ülke halklarına başsağlığı diledi.

Türkiye ve Suriye halkına taziyede bulunan İman Hatib Yasin’in konuşmasına sert müdahalede bulunan Siyonist vekiller “Düşmanımız için taziyede bulunamazsın!”, “Türkiye’ye git!”, “Şu kadının mikrofonunu kapatın!”, “Buradan defol git!” şeklinde bağırıyorlar. Meclis Başkanı da konuşmaya müdahale ederek Filistinli vekile tepki gösteriyor ve “O iki ülkenin adını zikretme!” diyor.

Tepkilere be bağrışmalara rağmen konuşmasını sürdürmeye çalışan İman Hatib Yasin, Türkiye ve Kuzey Suriye halkı için taziyelerini bildiriyor. Yanı sıra İslami Hareket olarak deprem bölgesi için acil yardım ofisi oluşturduklarını ifade ediyor.

İşgal meclisin başkanına da yanıt veren İman Hatib Yasin, “Masumlar için taziyede bulunmayı nasıl sakıncalı bulursunuz; siz asla insanlıktan bahsetmeyin!” diyor ve sözlerini “Sizin insanlıktan yoksun tutumunuza karşı Türkiye ve Kuzey Suriye’deki kardeşlerimizin acısını paylaşmaya devam edeceğiz.” şeklinde sürdürüyor.

On binlerce insanın hayatını kaybettiği bir depremle ilgili taziye mesajının dahi vahşi bir şekilde engellenmek ve Filistinli milletvekilinin susturulmak istenmesi Siyonist İsrail’in düşmanlığını ve Müslüman halklara karşı beslediği kini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum