1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Liderlerden Katliam Tehdidi
Siyonist Liderlerden Katliam Tehdidi

Siyonist Liderlerden Katliam Tehdidi

Siyonist çete reisi Netanyahu, ordunun operasyonunu genişletmeye hazır olduğunu söyledi.

15 Kasım 2012 Perşembe 01:08A+A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''İsrail'in Gazze'deki saldırıları, gerekirse İsrail Ordusu'nun, önümüzdeki günlerde askeri operasyonlarını genişletmeye hazır olduğu yönünde açık bir mesaj niteliği taşıyor'' dedi.

Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak ile yaptığı basın açıklamasında, Hamas'ın askeri kanat komutanı Ahmed el-Caberi'nin öldürülmesini, Filistin direniş gruplarının son zamanlarda İsrail bölgelerindeki hareketliliğine ''bir cevap'' olduğunu iddia etti.

Netanyahu, İsrail askeri operasyonlarının Hamas ve diğer direniş gruplarına açık bir mesaj olduğuna dikkati çekerek, ''İsrail, kendisine yapılan herhangi bir saldırı karşısında elleri bağlı kalmayacak'' dedi. Netanyahu, ''vatandaşlarını korumak için gerekli olan her bedeli ödemeye hazır olduğunu'' ifade etti.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise İsrail'in Gazze'de düzenlediği operasyonların ''başlangıç olduğunu'' vurgulayarak, ''İsrail'in bugün düzenlediği saldırılar, Hamas'ın altyapısını vurdu'' dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de Katar'dan, Gazze'ye mali yardımı durdurmasını talep etti.

 

Saldırıya “Bulut Sütunu” Adını Verdiler

İşgalci İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıya ''Bulut Sütunu'' ismini verdi. Bulut sütunu, Tevrat'ta İsrailoğullarına yardımı simgeliyor.

''Bulut Sütunu'' tabiri, Tevrat, İncil ve Zebur'u içeren Kitab-ı Mukaddes'in 'Çıkış' bölümünde geçiyor. Yahudiler, ''Tanrının, Yahudileri bir bulut sütunuyla düşmanlarına karşı koruduğuna'' inanıyor.

Kitapta şu ifadeler yer alıyor:
''Gece gündüz ilerlemeleri için Rab, gündüz bir bulut sütunu içinde yol göstererek, geceleyin bir ateş sütunu içinde ışık vererek onlara öncülük ediyordu. Gündüz bulut sütunu, gece ateş sütunu halkın önünden eksik olmadı.''

İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılara verdiği isimlerde özellikle dini terim ve kavramları referans alarak vurgu yapıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum