1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Siyonist İsrail'den Ürdün Diktasına Destek
Siyonist İsrailden Ürdün Diktasına Destek

Siyonist İsrail'den Ürdün Diktasına Destek

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilisi Gilad: "İsrail, Ürdün yönetimini korumak için elinden geleni yapmalı"

12 Ekim 2012 Cuma 14:44A+A-

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad, İsrail'in Ürdün rejimini korumak için elinden geleni yapması gerektiğini açıkladı.

İsrail'in Herzliya şehrindeki Disiplinlerarası Merkez (IDC) adlı düşünce kuruluşunun düzenlediği konferansta konuşan İsrail Savunma Bakanlığı üst düzey yetkililerinden Diplomasi-Güvenlik Bölümü Başkanı Amos Gilad, "Bizim güvenlik sınırımız Ürdün ve Irak arasında işlemektedir. Bu da Ürdün'ün terörizmi kontrol altına alması, bizim de ulusal güvenliğimizin korunması anlamına gelmektedir. Bu yüzden Ürdün'ün istikrarı için yardımcı olmalı ve desteklemeliyiz" diye konuştu.

Konuşmasında Suriye'deki olaylara da değinen Gilad, Beşşar Esed'in iktidardan düşmesinin ülkede kaosa neden olacağını iddia etti. Gilad, "Suriye'de demokratik bir rejim bekleyemezsiniz, birileri Esed'in düşmesini umabilir ki bu Suriye'yi otoritesiz ve lidersiz kaotik bir ülkeye dönüştürür" dedi. "Esed sonrası Suriye'de kargaşanın hakim olmasından ve muhatap bulamayacak hale gelinmesinden korkuyorum" ifadelerini kullanan Gilad, "Filistin'deki olası iktidar değişikliğinin ise yeni bir intifada anlamına geleceğini" öne sürdü.

Gilad, "Abbas'ın görevi bırakması halinde İsrail onun gibi barış isteyen başka birini bulamayacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT