1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siyonist İsrail'den Ahlaksız Teklif!
Siyonist İsrailden Ahlaksız Teklif!

Siyonist İsrail'den Ahlaksız Teklif!

İddiaya göre İsrail, Mavi Marmara şehitlerimizin ailelerine gizlice para teklif etti, aileler reddetti.

24 Mayıs 2012 Perşembe 09:54A+A-

Siyonist İsrail’in Mavi Marmara şehitlerimizin ailelerine 6 milyon dolar ve “Üzgünüz” mesajı teklif ettiği ve karşılığında davalardan geri çekilmelerini istediği iddia edildi.

HaberTürk'ün haberine göre, Mavi Marmara avukatlarından Ramazan Arıtürk, “Ahlaki değil. Türkiye’yi devre dışı bırakmayız” diyerek teklifi reddetti.

Baskında şehit edilen 9 kardeşimizin aileleriyle, yaralananları temsil eden Avukat Ramazan Arıtürk’ün yaptığı açıklamaya göre Siyonist İsrail, yaklaşık 1 ay önce bir büyükelçi aracılığıyla şu teklifi sundu: “İstanbul’daki bir Musevi vakfına 6 milyon dolar para aktaralım, bu para mağdurlara tazminat gibi ödensin. İsrail hükümeti olarak da mağdurlara ve ailelerine ‘Üzgünüz’ mesajımızı iletelim. Siz de ulusal ve uluslararası yargıdaki davalarınızı geri çekin.

Ancak Arıtürk, elçiye “Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni atlayarak yapılan böyle bir teklifi kesinlikle kabul etmiyoruz, bu teklifi de ahlaki açıdan doğru bulmuyoruz” cevabını verdi.

“Dışişleri Bakanlığı’na yapılan teklifi ve reddettiğimizi aktardık. Kendileri de tavrımızın son derece yerinde olduğunu belirterek, teşekkür ettiler” bilgisini veren Arıtürk, reddin müvekkillerinin ortak kararı olduğunu da kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT