1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siyonist İsrail, Türkiye’den Özür Diledi!
Siyonist İsrail, Türkiye’den Özür Diledi!

Siyonist İsrail, Türkiye’den Özür Diledi!

Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Mavi Marmara baskını sebebiyle Türkiye'den özür diledi.

22 Mart 2013 Cuma 17:04A+A-

Başbakanlık kaynakları, Benyamin Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını sebebiyle Türkiye'den resmen özür dilediğini doğruladı.

Amerikalı yetkililer de, Air Force One uçağında yaptıkları açıklamada, Netanyahu'nun Mavi Marmara saldırısındaki hatalarından ötürü Türkiye'den özür dilediğini söyledi.

Reuters, Başbakan Erdoğan'ın özrü kabul ettiği ve iki ülkenin ilişkilerinin normalleşmesi konusunda Netanyahu ile aynı fikirde olduğunu duyurdu.

Netanyahu ayrıca “Filistin'deki insani durumun geliştirilmesi konusunda İsrail ve Türkiye beraber çalışma konusunda anlaştılar.” diye konuştu.

GAZZE ABLUKASI KALKIYOR MU?

Erdoğan tarafından sunulan üç şartın da Netanyahu tarafından kabul edildiği de iddia ediliyor. Ancak bu konuda farklı bilgiler de geliyor.

Erdoğan'ın daha önce sunduğu şartlar Gazze ablukasının kalkması, Mavi Marmara mağdurlarına tazminat ödenmesi ve özür dilenmesiydi.

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisi uluslararası sularda korsan İsrail devleti tarafından baskına uğramış 9 kardeşimiz şehit edilmişti. Bir kardeşimiz de halen bitkisel hayatta!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum