1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyonist işgalci nasıl geri adım attı?
Siyonist işgalci nasıl geri adım attı?

Siyonist işgalci nasıl geri adım attı?

Filistin halkının ortaya koyduğu direniş pratiği Siyonistlerin, radikal grupları engellemesine sebep oldu.

13 Nisan 2023 Perşembe 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Her yıl Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya yönelik provokasyonlarını artıran Siyonistler bu sene daha öncekilerden farklı bir karar almak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz sene Ramazan ayında yaşanan saldırılar karşısında yoğun bir direniş ve karşı saldırılara maruz kalan işgalciler bu seneki Mescid-i Aksa baskınları sonrasında da benzer bir tepki ile karşılaştı. Siyonist İsrail’in iç politikada yaşadığı sorunları unutturmak için başlattığı Mescid-i Aksa baskınları daha büyük sorunlar ortaya çıkartma riski taşıyordu.

Filistinli grupların kararlı duruşu sonrasında Netanyahu hükümeti radikal Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınlarına Ramazan bitimine kadar izin verilmeyeceğini bildirmek zorunda kaldı. Aksa'ya yönelik baskınlarını teşvik eden İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, alınan karara karşı çıkarak kararın 'barışı getirmeyecek ve güvenlik durumunu kötü hale getirebilecek ciddi bir hata olduğunu' söyledi.

Siyonist grupların Mescid-i Aksa’da kurban kesme girişiminde bulunması bardağı taşıran son damla olmuş ve Filistinli Müslümanların tepkisi iyice artmıştı. Son gelişmeler neticesinde direniş karşısında Siyonist işgalci geri adım atmak zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum