1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Siyonist Çete Reisleri Katliamı Savundular
Siyonist Çete Reisleri Katliamı Savundular

Siyonist Çete Reisleri Katliamı Savundular

İsrail'den küstah açıklamalar geliyor. Siyonist çete reisleri, saldırıdan gemideki kardeşlerimizi sorumlu tutuyor, açıkça katliamı savunuyorlar.

01 Haziran 2010 Salı 00:59A+A-

İşgalci İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze'ye yardım götüren gemilere yapılan operasyonun arkasında olduklarını söyledi. Netanyahu, yaşanan olaylar üzerine yarın yapılması planlanan Washington gezisini iptal etti.

Kanada'da bulunan Netanyahu, İsrailli diplomat ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmesinde orduya "tam destek" verdiğini söyledi.     

Geçtiğimiz sene TBMM'de alkışlarla dinlenen İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de "Askerlerimiz kendini savundu" iddiasında bulunarak filonun organizatörlerini suçladı.

Peres, can kayıplarının sorumluluğunun filonun organizatörlerinde olduğunu ifade edip, filonun tüm amacının "insani yardım değil, provokasyon çıkarmak" olduğunu da öne sürdü.

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, "demokratik bir bir ülke olarak İsrail'in kendi vatandaşlarını korumakla yükümlü olduğunu, kontrol edilmeden gemilerin ve içerisindeki yüklerin Gazze'ye gönderilmesine de izin veremeyeceğini" ifade ederek, provokatif amaçlı bu gemi yolculuğunun, terör yolunu benimseyen Hamas'a destek anlamına geldiğini iddia etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, gemiler ulaşsaydı Gazze'ye silah ulaşması için bir koridor açılacağını ve silah kaçakçılığının önünün açılacağını iddia ederek bir başka küstah açıklamada bulundu ve operasyonu savundu.

Ayalon, "Sözde insani yardım ama hiç de insani amaç taşımıyor." diyerek "Gemidekiler bizim yardımları bizim kanalımızdan götürelim şeklindeki çağrımıza kulak vermedi ve ordumuz barışçıl bir operasyon yaptı." dedi.

Öte yandan ABD'den yapılan açıklamada operasyonda ölü ve yaralıların olmasından derin üzüntü duyulduğu ifade edildi.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT