1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Siyonist Bakana 'Mavi Marmara' Şoku
Siyonist Bakana Mavi Marmara Şoku

Siyonist Bakana 'Mavi Marmara' Şoku

İsrail İstihbarat ve Atom Enerjisi Bakanı Dan Meridor, Mavi Marmara baskınından dolayı İngiltere'de hakkında dava açılıp tutuklanabileceğinin bildirilmesi üzerine Londra ziyaretini iptal etti.

02 Kasım 2010 Salı 13:00A+A-

Haaretz gazetesinin haberine göre, aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olan Dan Meridor, kritik olaylarda karar verme yetkisi olan yedi kişilik çekirdek kabinenin de üyesi. Dokuz kardeşimizin şehit edilmesiyle sonuçlanan kanlı Mavi Marmara baskınına giden ilk karar da çekirdek kabinede alınmıştı.

Hürriyet gazetesinin Haaretz'e dayandırarak verdiği habere göre Meridor bu hafta içinde Londra'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecekti. Ancak İsrail Adalet ve Dışişleri bakanlıkları, Meridor'un kanlı baskından dolayı sorumlu tutularak hakkında tutuklama kararı çıkartılması ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

Siyonist bakan bunun üzerine Londra ziyaretini iptal etti. Meridor, iptal kararıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

2009 yılında da Ehud Olmert kabinesinde dışişleri bakanlığı yapan Tzipi Livni de Gazze operasyonundan dolayı tutuklanabileceği korkusuyla İngiltere ziyaretini iptal etmişti.

Bir İngiltere mahkemesi, yaklaşık 1500 Filistinlinin katlinden sorumlu tuttuğu İsrail çekirdek kabinesinin üyesi olan Livni hakkında tutuklama kararı çıkartmıştı.

Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT