1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyasi Tutuklular İçin Gösteri Yapan Kadınlara Saldırı
Siyasi Tutuklular İçin Gösteri Yapan Kadınlara Saldırı

Siyasi Tutuklular İçin Gösteri Yapan Kadınlara Saldırı

Abbas’a bağlı istihbarat güçleri siyasi tutuklu Filistinli esirlere destek veren kadınlara saldırdı. Hamas, müdahaleyi kınadı.

07 Haziran 2014 Cumartesi 16:25A+A-

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı istihbarat güçlerinin Batı Yaka’nın Tulkerem şehrinde siyasi tutuklulara destek için eylem yapan kadınlara saldırıp bazılarını darp ettiği belirtildi. Kaynaklar saldırıya uğrayan kadınlar arasında zindandaki Kassam komutanı Abbas Es-Seyyid’in eşinin de olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgiye göre, siyasi tutuklu ailelerinin istihbarat binası önünde yaptıkları eyleme müdahale eden istihbarat elemanları, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu eylemi engellemek için kadınlara vahşi bir şekilde saldırdı. Aralarında Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan ve 35 kez müebbet hapse mahkûm olan Kassam komutanı Abbas Es-Seyyid’in eşinin de olduğu onlarca kadın istihbarat güçlerinden dayak yedi. Vücudunun birçok yerine isabet eden darbeler Abbas Es-Seyyid’in eşini hastanelik ederken, olayları görüntüleyen El-Aksa Televizyonu muhabiri de dayaktan nasibini aldı. Muhabir hastaneye kaldırılırken, eyleme katılan bazı erkekler de tutuklandı.

Hamas’tan Kınama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Tulkerem teşkilatı, esir yakınlarının dün Tulkerem şehrinde esirlere destek için yaptıkları eylemde saldırıya uğramalarını sert bir dille kınadı.

Hamas, esir yakınlarından sekiz kadının istihbarat güçlerinin saldırısına uğraması ve bazılarının hastaneye kaldırılmasının ağır sonuçlarından istihbarat biriminin sorumlu olacağını hatırlattı.

Hamas hareketi yayınladığı basın açıklamasında saldırıya uğrayan kadınların isimlerini vererek, şiddete maruz kalanların şu anda işgal rejimi zindanlarında bulunan ve 35 kez müebbet hapse mahkum olan Kassam komutanı Abbas Es-Seyyid’in eşi İhlas Es-Suvays, En-Necah Üniversitesi öğretim görevlisi Rima Bedir, Kudüs Müfrezeleri şehit komutanının kızı ve özgürlüğe kavuşan üç esirin kız kardeşi Riyad Bedir, istihbarat zindanlarında tutuklu bulunan İslambuli Bedir’in iki kız kardeşi, işgal rejimi zindanlarında açlık grevinde bulunan Filistinli esir Fadi Amuri’nin eşi ve kameraman olan kardeşi Ahmed El-Hasib, açlık grevindeki komutan Adnan El-Husari’nin kızı ile Cemal Es-Savi’nin kızı ve siyasi tutuklu Bera Es-Savi’nin kızkardeşi olduğunu belirtti.

Hamas hareketi yayınladığı açıklamada, uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamedallah’tan saldırganları cezalandırması için harekete geçmesini ve Batı Yaka’da siyasi düşünceleri nedeniyle tutuklanan bütün tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Her türlü ikram, saygı, hürmet ve desteği hak eden bu ailelere yapılanların kabul edilemez olduğunu belirten hareket, Tulkerem halkına saldırıya uğrayanları yalnız bırakmamaları çağrısında bulundu. 

Filistinli Esirler de Tepki Verdi

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Esirler Yüksek Kurulu, Tulkerem’deki güçlerin esir yakınlarına ve özellikle kadınlara saldırmasının her türlü kırmızı çizgiyi aşma anlamına geldiğini belirtti.

Dünkü saldırıyla ilgili olarak Esirler Yüksek Kurulu basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada esirler, esir ve şehit yakınlarına yapılan saldırıların kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, bunun kendileri için kırmızı çizgileri aşma anlamına geldiğini ifade etti.

Açıklamada şu hususlara dikkat çekildi: “Burada ricada bulunmuyoruz. Bu konuda herkesin tavır gösterip meydana gelen bu vahşeti telin etmesi ve insani olmayan bu cinayeti işleyenlerin cezalandırmasını talep etmesi gerekir.”

 

HABERE YORUM KAT