1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siyasetten Allah’a Sığınma Dönemi Kapandı mı?
Siyasetten Allah’a Sığınma Dönemi Kapandı mı?

Siyasetten Allah’a Sığınma Dönemi Kapandı mı?

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yaşananlar Hizmet Cemaatinin AK Parti ile kavgasını gözler önüne seriyor.

18 Temmuz 2013 Perşembe 18:02A+A-

YILMAZ BİLGEN / HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde olduğu gibi Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında da seçimler yapıldı. Meslek komitelerinin seçimlerini başkanlık seçimi takip etti.

“Sosyal demokrat” kimliği ve hükümete yönelik yürüttüğü muhalefetle dikkat çeken başkan Çetin Osman Budak’a Antalya kamuoyunda oluşan tepki yeni dönemde aday olmasına rağmen şansını oldukça düşürmüştü. Göstergeler ışığında adaylığını açıklayan Ali Rıza Akıncı seçimin favorisi olarak gösterilmekteydi.

Sol söylem ve tutumuyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) muhalif bir parti rüzgarı estiren Çetin Osman Budak, beklenenin aksine Hizmet Cemaati faktörüyle yeniden ATSO başkanlığına seçildi.

Olayın seyrini bizimle paylaşan Cemaat mensubu bir işadamı seçimlerden bir gece öncesine dek müspet düşüncede iş adamlarının açıkça Ali Rıza Akıncı'yı destekleme kararı aldığını ve ertesi gün yapılacak seçimlerde Ali Rıza Bey’in seçimi rahat kazanabileceğini ifade etti. Fakat son gece yaşananlar seçimi Çetin Osman Budak’a kazandıran gelişmelere sahne olur.

İsminin açıklanmasını istemeyen bu işadamı seçim arifesinde Amerika’dan gelen telefonla her şeyin renginin değiştiğini belirtiyor. İddiasına göre Fethullah Gülen, Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüşmüş ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) 2013 Ağustos ayında yapılacak seçimlerde Tayyip Erdoğan’ın muhtemel adayı Mehmet Büyükekşi’ye karşı Rıfat Bey’in desteklenmesi ve bu kapsamda da ATSO'da Çetin Osman Budak’ın kazanmasının sağlanması istenmiş.

Kendisinin bu diyaloglara bilfiil şahitlik ettiğini beyan eden işadamının iddialarını başkan adayı Ali Rıza Akıncı’ya da sorduk ve aldığımız yanıt şu oldu: “Söylenenler aynısı ile yaşandı, daha fazla yoruma gerek yok!” Bu süreçte yaşanan olaylar ve pazarlıklar neticesinde yine Cemaate yakınlığı ile bilinen İzzet Bayar’ın meclis başkanlığına getirildiğini belirtmekte fayda var.

Hizmet Cemaatinin siyasetten uzak durmayı temel ilke edindiği ve birincil hedeflerinin insan eğitmek olduğu öteden beri söylenen bir tespittir. Ancak son zamanlarda ve özellikle MİT Müsteşarı ile yaşanan krizle birlikte Hizmet Cemaatinin AK Parti’yle tutuştuğu bilek güreşinde her gelişmeyi fırsata dönüştürme gayreti açıkça görülmekte. Gruba ait basın yayın organlarında ve diğer alanlarda sergilenen tutum göz önüne alındığında “Şeytandan ve siyasetten Allah’a sığınma” döneminin kapandığı ve topyekûn siyasallaşan bir sürecin başladığı yorumlarına yol açmamak pek mümkün görünmemekte.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum