1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Sivas'ta üniversite öğrencileri yürüyüş düzenledi!
Sivas'ta üniversite öğrencileri yürüyüş düzenledi!

Sivas'ta üniversite öğrencileri yürüyüş düzenledi!

Sivas Filistin Dayanışma İnisiyatifi tarafından her hafta perşembe günü yapılan eylemler bu hafta da devam etti.

23 Mayıs 2024 Perşembe 15:57A+A-

HAKSÖZ HABER

Sivas Filistin Dayanışma İnisiyatifi tarafından düzenlenen etkinlikte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanan öğrenciler ve bazı hastane çalışanları, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla merkezi kafeterya önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına basın bildirisini okuyan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Eşref Doğan, onurlu direnişleriyle tüm dünyaya örnek olan Gazze halkına selam gönderdi.

Gazze halkının, işgal rejiminin insanlık tanımayan tüm saldırılarına rağmen direnişini sürdürdüğünü vurgulayan Doğan, "Bizler Gazze halkının yanında olduğumuzu yeniden haykırmak için buradayız. Bizler ümmetin bir parçası olarak zor durumdaki Müslüman kardeşlerimizin mücadelesinin yanındayız." dedi. Mühendislik öğrencisi Gazzeli Yusuf, Şeyh Ahmet Yasin'in mektubunu katılımcılara okudu. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

Basın açıklamasının tam metni:

Bismillahirrahmanirrahim

Onurlu direnişleriyle tüm dünyaya örnek olan, ümmetin değerli, alnı ak evlatları Gazze halkına selam olsun !!

Katil İsrail'in insanlık tanımayan tüm saldırılarına rağmen 7 Ekim'den bu yana içinde bulundukları duruma isyan etmeyen, zalimlere sabırla direnen, yaşlısından çocuğuna kadar Kur'ani bir bilinçle kuşanmış tevekkül sahibi Gazze halkından çok şey öğreniyoruz, öğreneceğiz. Bir halk düşünün ki savaşı en hakkaniyetli ve insaniyetli bir şekilde yürütüyor, esirlere merhametli davranıp onların canını kendi canları gibi koruyor, evlatlarını şehit verdiği halde hâlâ boyun eğmeyip zalimlere meydan okuyor, liderleri en önde gidip çocuklarini ve torunlarını şehit veriyor....Gazzeliler İslam'ın izzetini ve şerefini en guzel sekilde temsil ederek müslümanların iftiharı olmuştur. Allah hepsinden razı olsun. Allah onlara zafer nasip etsin.

Katil İsrail askeri teçhizat ve maddi kaynaklar bakımından daha üstün olabilir. Ancak ahlaki üstünlük çok şükür ki müslümanlardadir ve her zaman da öyle olacaktır. Dünyadaki vicdan sahibi insanlar bu duruma kayıtsız kalamayarak Filistin halkının yanında katil siyonistlerin karşısında yer almaktadır. İnsani ve vicdani bakımdan yalnız kalan soykırımcı İsrail, inşallah bu dünyada da ahirette de esfele safilin olarak zilleti yaşayacaktır.

Bizler Gazze halkının yanında olduğumuzu yeniden haykırmak için buradayız. Bizler ümmetin bir parçası olarak zor durumdaki müslüman kardeşlerimizin mücadelesinin yanındayız. Etnik, kültürel, dilsel ve biyolojik farklılıklarımızın ötesinde bizi kardeş kılan Rabbimize şükrediyor ve bu yüzden Filistin davasını kendi davamız olarak sahipleniyoruz. Mülteciler üzerinden, Arapça tabelalar üzerinden İslam düşmanlığı yapan, din kardeşlerimizle aramıza fitne sokmaya çalışan zihniyetin ne yapmaya çalıştığının farkındayız. Kur'an'ın ve Rasûlullah (sav)'ın emri doğrultusunda İslam kardeşliğini tüm bağlılıklarımızdan daha üstün görüyorüz. Bu yüzden Filistin'ten bize ne diyen cahili düşünceden beri olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz.

Bu minvalde üzerimize düşen  sorumlulukları yerine getirmemiz, bilincimizi ve hassasiyetimizi bilgiyle desteklememiz, boykota tüm dikkatle devam etmemiz, infaklarımızı artırmamız, Gazze'yi gündemden düşürmememiz ve kardeşlerimiz için Rabbimize dua etmemiz gerekmektedir. Rabbimiz kardeşlerimize zafer nasip etsin, Gazze'den Doğu Türkistan'a, Suriye'den Myanmar'a tüm mazlumları feraha kavuştursun, zalimleri ve kafirleri bizim elimizle kahretsin.

Amin. Vel hamdulillahi Rabbil Alemin.

sivas-20240523-02.jpg

HABERE YORUM KAT