1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sivas Olayları Mağduru Müslüman Tutsakların Dramı Devam Ediyor
Sivas Olayları Mağduru Müslüman Tutsakların Dramı Devam Ediyor

Sivas Olayları Mağduru Müslüman Tutsakların Dramı Devam Ediyor

Madımak Oteli’ndeki yangın sonrası delilsiz olarak tutuklanan ve yargı oyunlarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan mazlumlardan Ahmet Oflaz, mektubunda adalet talebi çığlığını yükselterek uğradığı haksızlıkları dile getirdi.

16 Nisan 2019 Salı 12:57A+A-

Sivas mazlumlarının dramı sürüyor. 26 yıl önce Madımak Oteli’nin provokasyon ve tahriklerle yangına verildiği, 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan acı hadisenin faili sıfatıyla uydurma yargılamalar neticesinde hüküm giyen Ahmet Oflaz, yıllardır adalet arıyor. Ahmet Oflaz, yazdığı mektubunda hak ve hukuk çığlığı yükselten Sivas mazlumu Oflaz, hem kendisinin hem de olay neticesinde tutuklanan diğer masumların yaşadığı haksızlıkları anlattı.

Yeni Akit gazetesinin yer verdiği mektubunda Ahmet Oflaz cezaevinde aşağıdaki haksızlıklara maruz kaldıklarına dikkat çekti:

1- Tüm mahkumların haftalık ziyaretleri var, bizde ziyaret günü 15 günde bir oluyor.

2- Tüm mahkumlar 3 arkadaş ve tüm aile fertleri ile görüşebilirken, bizler sadece anne, baba, eş, çocuk ve vasi ile görüşebiliyoruz. Bunlar ölmüş ise ziyarete kimse alınmıyor. Şahsımın babam dışında ziyaretçisi yok. O da felç geçirdi, bir yıldır ziyaretçim yok.

3- Tüm mahkumlar haftalık telefon görüşmesi yaparken, biz 15 günde bir telefonla görüşme hakkına sahibiz.

4- Yalnızlık ve hücreler insanın yıpranmasına ve hastalanmasına yol açar. Sivas Cezaevi’nin dışında her insan (Sivas olayı), ya tek başına hücrelerde kalıyor veya Sivas olayı tutuklusu biri varsa küçük bir yerde onunla kalıyor. Yani diğer mahkumların hakları bizde yok. Bugün dahi ‘anayasal düzeni yıkmak’la suçlanmamış olan, müebbet hapis cezasıyla yargılanmayan PKK, FETÖ ve benzerleri koca koca koğuşlarda rahat iken bizlerin hali perişan vesselam.”

HABERE YORUM KAT

5 Yorum