1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sivas Dosyası Yeniden Açılsın!
Sivas Dosyası Yeniden Açılsın!

Sivas Dosyası Yeniden Açılsın!

Sivas davasının mağdurları ve mağdur yakınlarının “Af değil, yeniden yargılanma istiyoruz.” taleplerine sivil toplum kuruluşları ve hukukçulardan destek geldi.

03 Temmuz 2018 Salı 16:16A+A-

1993 yılında başlayan Sivas olaylarından sonra haksız yere zindanlara atılan Müslümanlara adalet bir türlü gelmiyor ve mazlumlar içeride çürüyor.

Uydurma deliller ve mesnetsiz iddialarla suçlu gösterilen Sivas davası mağdurları ise sabırla gerçek adaletin tecelli edeceği günü bekliyor.

Hiçbir suçları olmadığı halde yıllardır zindanlarda çile dolduran mazlumların yeniden yargılanmasına yönelik talepler de peşi sıra geliyor.

Konu ile ilgili Yeni Akit gazetesine açıklamalarda bulunan davanın müdahil avukatları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yeniden yargılamanın şart olduğunu kaydettiler.

Mazlumları Duyun

Sivas mazlumlarının avukatı Hüsnü Tuna, “Sivas olayları Türkiye’nin üzerinde bir kambur olarak kalması için gerçekleştirilmiş olaylardır. Bu olaylar Türkiye aleyhine yıllardır kullanılıyor.” dedi.

Sivas davasında yatanların suçsuz olduğunu belirten Tuna, “24 yıla yakındır içeride tutulan insanların hiçbirisi ama hiçbirisi bu olayın faili değildir. Sivas olaylarında kurşunla ölenler var. Bu kişilere boğulmuş ya da yanmış muamelesi yapıldı. Gerçek ortaya çıkartılmadı. Malatya Zirve Davası’nda ortaya çıkan şahidin, ‘Sivas olayları sırasında Sivas’a götürüldükleri ve olayları yönlendirici faaliyetler içerisinde bulundukları’ yönündeki beyanatı da dikkate alınmalı ve Yargıtay Başsavcılığı kamu adına dosyayı yeniden açmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Olaylar Aydınlatılmalı

Olayların mutlak suretle aydınlatılmasının şart olduğunu kaydeden Tuna, “Üstü kapatılmış birçok konu var. Dönemin polislerinin, amirlerinin emriyle pazardan karpuz seçer gibi kalabalıktan adam seçtiklerine yönelik beyanatları mevcut. Bu konuların araştırılması davanın seyrini değiştirecektir.” şeklinde konuştu.

Gerçek failllerin bulunmasının davanın yeniden görülmesine bağlı olduğunu belirten Tuna, “Yargıtay Başsavcılığı bu konuyu dikkate alarak kamu adına, gerçek katillerin bulunması için dosyaya el atmalıdır. Dava mutlak suretle yeniden görülmelidir. Böylece gerçek suçlular ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Zalimler Dışarıda Mazlumlar İçeride

MAZLUMDER Başkanı Ramazan Beyhan, “Aziz Nesin de katılarak halkı tahrik etti. Provokatörler de devreye girerek oteli yaktı. Bu olayda 29 kişi boğularak 4 kişi de ateşli silahlarla öldürüldü. Tahrikçiler hiç suçları yokmuş gibi dışarda kaldı.” dedi.

Yeniden yargılamanın şart olduğuna işaret eden Beyhan, “Polis ve savcılık otelin yakılması ile ilgisi olmayan onlarca insanı yakaladı. Mahkemeler aldıkları talimatlar ve brifingler neticesinde davanın seyrini değiştirerek yakaladıkları insanları ömür boyu hapse mahkûm etti.” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT