1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sivas Davası Mağdurlarının Anneleri 21 Yıldır Ağlıyor
Sivas Davası Mağdurlarının Anneleri 21 Yıldır Ağlıyor

Sivas Davası Mağdurlarının Anneleri 21 Yıldır Ağlıyor

Sivas’ta olaylara karıştığına ilişkin görüntü, şahit ve delil bulunmamasına rağmen idam cezasına çarptırılan mazlumların anneleri 21 yıldır evlatlarına kavuşmak için gözyaşı döküyor.

03 Temmuz 2014 Perşembe 11:05A+A-

2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’nde gerçekleşen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olaylarına karıştığı iddiasıyla tutuklanan mazlumların mağduriyeti sürüyor.

Sivas olaylarına karışmayan ya da sadece slogan attığı gerekçesiyle gözaltına alınan, olaylara karıştığına ilişkin görüntü ve delil bulunmamasına rağmen idam cezasına çarptırılan ve 21 yıldır cezaevinde bulunan Sivas sanıklarının yakınları Yeni Akit gazetesine konuştu.

ANNE MEDİNE CEYLAN: 3 OĞLUM SANIK

Yeni Akit Gazetesinin haberine göre, Medine Ceylan’ın (76), Sivas davasında iki oğlu idam cezası, bir oğlu 7.5 yıl hapis cezası aldı. Anne Medine Ceylan, olay yerinde olmamasına rağmen Faruk Ceylan ve Metin Ceylan’ın idam cezası, Metin Ceylan’ın 7.5 yıl hapis cezası aldığını hatırlatarak, “Oğullarım isimleri Aydınlık gazetesinde yer aldı. İdam cezası aldılar” dedi.

Faruk Ceylan’ın olaylara karışmadığını ve gözaltına alındığında 16 günlük çocuğunun olduğunu hatırlatan Medine Ceylan, “Oğlum Ethem Ceylan da saat 18:00’de atölyeden çıkmış kalabalığı görünce bakmak istemiş. Metin Ceylan da komşunun oğluyla markete karpuz almaya gitmişti. Suçları bu. Çocuklarımın olaylara karıştığıyla ilgili ne fotoğraf ne de görüntü var. İşte böyle suçlandık. Çocuklarım boşu boşuna içeride yatıyor. Üç oğlumun üçünü de götürdüler. Demek ki beş çocuğum olsa beşini de götüreceklermiş. Çocuklarımın ismi tutuklanmadan önce Aydınlık gazetesinde çıkmış. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Olayın üzerinden 22 yıl geçti, devlet olayları araştırsın, gerçekleri ortaya çıkarsın” dedi.

ANNE FATMA KURT: 8 ŞAHİDİMİZ VAR AMA YETMEDİ

Ekrem Kurt da, Sivas davasının mazlumlarından... Anne Fatma Kurt (64), Ekrem Kurt’un, Madımak Oteli’nde önündeki protestoya katılmadığına 8 şahitle ispatlamasına rağmen oğlunun idam cezasıyla çarptırıldığını ve oğlunun 21 yıldır cezaevinde söyledi.

Fatma Kurt, oğlunun Sivas’taki gösterilere   katılmadığını hatırlatarak, “Keşke katılsaydı da yatsaydı. Oğlumu Aydınlık gazetesinde ismi çıktığı için tutukladılar. Benim oğlum suçsuz yere niye yatıyor? Sivas olaylarını kim yaptıysa cezasını çeksin. Bu suçsuz insanlar boş yere 22 yıldır neden hapiste yatıyorlar. Biz derdimizi hiç kimseye anlatamıyoruz. Ben hasta olduğum için bir haftadır yatıyorum ve oğlumun görüşüne de gidemiyorum. Devletten isteğim yeniden yargılama yapsınlar ve suçlular cezasını çeksinler. Bizim çocuklarımızın suçsuz olduğu ortaya çıksın. Benim çocuğumun bir suçu varsa o da yatsın ama bir kişi bile benim çocuğumun olay yerinde olduğunu söylemedi. Çocuğumun olay günü orda olmadığına dair 8 tane şahidi var ama bunlar dikkate alınmadı. Sivas’ta ölenlerde can, benim çocuğum gerçekten orada olsaydı onu savunmazdım. Yeter artık gerçek suçluları bulup benim çocuğumu bıraksınlar” dedi.

ANNE REMZİYE KOZU: OĞLUM POLİSLE TARTIŞTI, İDAM CEZASI ALDI

Sivas davasında Adem Kozu idam cezası aldı ve 21 yıldır cezaevinde… Adem Kozu’nun annesi Remziye Kozu (63), oğlunun Sivas olaylarına karışmadığını, polisle tartıştığı gerekçesiyle Sivas olaylarına çekildiğini söyledi.

Oğlu Adem Kozu’nun minibüs şoförü olduğunu hatırlatan Remziye Kozu, “Sivas olaylarının olduğu gün, oğlum minibüsüyle olay yerinden geçerken polis ‘Neden bu yoldan geçiyorsun?’ demiş. Oğlum da polise, yolcu duraklarının o yol üzerinde olduğunu söylemiş ve polisle tartışmışlar. Bu olayın ardından oğlum Sivas davasına dahil edilerek tutuklandı. Olaylarla ilgili aranan Adem E….’nu bulamamışlar, gelip benim oğlum Adem Kozu’yu aldılar. Oğlum henüz iki aylık evliydi. Şimdi Kocaeli’nde yattığı için yanına da gidip gelemiyorum. Kemik erimesi hastalığım var. En azından Sivas’a getirsinler de gidip görebilelim Devlet Sivas olaylarını yeniden ele alarak araştırsın. Bizim yavrularımız suçsuz” dedi.

ZEYNEP SOYKÖK: BABAM, HAKSIZ YERE İDAMLA YARGILANIYOR

Cafer Soykök, Sivas olaylarına karışmamasına rağmen idam cezası aldı. Cafer Soykök’ün kızı Zeynep Soykök, babasının olayların yaşandığı Madımak Oteli’nden 3 kilometre uzakta bulunan Sivas Kültür Merkezi’nde bulunduğuna ilişkin görüntü olmasına rağmen idam cezasına çarptırıldığını söyledi.

Babasının Sivas Kültür Merkezi’nden çıkarken bir görüntü de göründüğünü kaydeden Zeynep Soykök, “Sivas Kültür Merkezi ile olay yerinin arası yaklaşık üç kilometre. Babam o günkü olaylarla hiçbir ilişkisi olmamasına rağmen sırf sarıklı ve sakallı olduğu için idamla yargılandı. Biz o gün izinli olduğu halde itfaiyeci arkadaşlarına yardım etmek için giden bir itfaiyecinin bile içeri atıldığını biliyoruz. Biz, babamın suçsuz olduğunu duyurmaya çalışıyoruz ama kimse dikkate almıyor” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum