1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Sivas davası mağdurlarından Ahmet Turan Kılıç vefat etti
Sivas davası mağdurlarından Ahmet Turan Kılıç vefat etti

Sivas davası mağdurlarından Ahmet Turan Kılıç vefat etti

Hukuksuz bir şekilde 27 sene hapis yatan Ahmet Turan Kılıç bu sabah vefat etti.

18 Temmuz 2021 Pazar 17:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Ahmet Turan Kılıç, Sivas davası mağduru olarak 27 sene hapis yattıktan sonra geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanlığı kararıyla serbest bırakılmıştı. 

Hiçbir şekilde kanıtlanamayan uydurma iddialarla hapsedilen Kılıç kamuoyunda "Ahmet Dede" olarak biliniyordu. Ciddi sağlık sorunları yaşayan Kılıç'ın artan rahatsızlıkları serbest bırakılmasında temel etkendi. 

Sivas davasının pek çok mağduru doğruluğu ispatlanamayan iddialarla yıllardır hapis yatıyorlar. Mezhepçi çevrelerin kışkırtmaları sebebiyle zorla hapsedilen kardeşlerimizin de belki Ahmet Dede kadar zamanı kaldı. İçerde geçirdikleri her gün aileleri için hayat sadece bir bekleyişe dönüşüyor! 

Konuşma zorluğu dahi yaşayan Ahmet Dede'nin salıverilmesi o dönem sol-Kemalistlerde ve alevi çevrelerde rahatsızlığa sebep olmuştu. Öfkelerinden deliye dönen meşum çevreler utanmadan Ahmet Dede'yi hedef göstermişlerdi. 

Ahmet Dede 27 sene mahkumiyetinden sonra bir senelik özgürlüğün ardından ailesine doyamadan bu sabah hakkın rahmetine kavuştu. Rabbimizden onu cennetine kabul etmesini, çektiği sıkıntıları günahlarına kefaret saymasını niyaz ediyoruz.

Rabbimizden, Ahmet Dede başta olmak üzere Sivas davasının Müslüman tutsaklarının hapiste geçirdikleri her gün için bizleri de affetmesini diliyoruz!

HABERE YORUM KAT

14 Yorum