1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şivan Perver’den Görüşmelere Destek
Şivan Perver’den Görüşmelere Destek

Şivan Perver’den Görüşmelere Destek

Şivan Perver, “Bu yeni süreçte, herkes açılıma destek vermeli, geliştirmeli, herkes her şey hakkında konuşabilmeli” dedi.

09 Ocak 2013 Çarşamba 02:12A+A-

Ünlü kürt müzisyen Şivan Perver, “Bu yeni süreçte, herkes açılıma destek vermeli, geliştirmeli, bu süreç içerisinde herkes her şey hakkında konuşabilmeli, bu diyalog sürecinden sonra mükemmel sonuçlar ortaya çıkar” dedi.

Perver, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün, İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, görüşmenin detaylarını bilmediğini, fakat iyi bir sürecin başladığını söyledi.

Bundan sonra bu sürecin devam etmesinin hem Türkiye’nin hem de Kürtlerin yararına olacağını kaydeden Perver, görüşmelerin yapılması gerektiğini ve bu sorunun diyalogla çözülebileceğini belirtti.

Kendisinin de Türkiye’de yapılan referandumu ve demokratik açılımı desteklediğine ve AK Parti Hükümeti’nin önceki hükümetlerden farklı davrandığına dikkati çeken Perver şöyle devam etti:

“Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bu konuda hep destekledim, şimdi de destekliyorum. Onların siyasi tavırlarını destekledim, dedim güzel yollar açılıyor. İnsanlar korkmadan her şeyi konuşabilir. Son dönemde Türkiye’de çok güzel adımlar atıldı. Bu süreç açılıma destek vermeli, geliştirilmeli, bu süreç içerisinde her şey hakkında konuşabilmeli, bu diyalog sürecinden sonra mükemmel sonuçlar ortaya çıkar.”

Son zamanlarda çok büyük gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Perver, şunları kaydetti:

“Hepimiz insanız. Kürt’ü de, Türk’ü de hepimiz insanız. Hepimizin bir arada yaşamaya hakkı var. Bütün toplumlar kendi değerleriyle ve kültürüyle yaşamak ister. Artık Türkiye’deki hükümetlerin de bu konuda çok olumlu, çok pozitif bakmaları gerekiyor. Kürt sorunu konusunda diyalog yolu açılmalı, diyalog sorunları daha çok açığa çıkarır, yanlışı ve doğruyu da birbirinden ayırır. Onun için bu dönem çok iyi bir dönemdir.” (Yeni Akit) 

HABERE YORUM KAT