1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi’ye Silahlar Rusya’dan Parası Suud ve BAE’den!
Sisi’ye Silahlar Rusya’dan Parası Suud ve BAE’den!

Sisi’ye Silahlar Rusya’dan Parası Suud ve BAE’den!

Mısır'da darbeci Sisi yönetiminin Rusya'dan temin ettiği silahların sponsorluğunu BAE ve Suud'un yaptığı iddia edildi.

17 Şubat 2014 Pazartesi 12:33A+A-

Geçtiğimiz hafta Mokova’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı olmaya hazırlanan Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah el Sisi’nin  Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin finanse edecekleri yaklaşık 3 milyar dolar değerinde silah alım konusunu da görüştüğü ortaya çıktı. Rusya medyası Mısır ile Rusya’nın büyük ölçekli silah alım anlaşmasının sonuçlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Mısır, Rusya’dan füze savunma kompleksleri, savaş helikopterleri, savaş uçakları ve tanksavar sistemleri alma niyetini daha önce Rusya’ya bildirmişti.  Mısır’lı askeri uzman emekli General Hüsam Suylam Rusyanın Sesi ne yaptığı açıklamada, Mısır Savunma Bakanı Sisi’nin Moskova ziyareti öncesi BAE ve Suudi Arabistan’ı ziyaret ederek finans sorununu çözdüğünü belirtti. General Hüsam, silahların BAE ve Suudi Arabistan’ın Mısır halkına hediyesi olduğunu da sözlerine ekledi. Silah teslimatlarının 2014’ün 2. yarısında başlaması bekleniyor.

Katliamlarla askeri diktatörlüğü perçinlemeye çalışan Sisi Mısır’da cumhurbaşkanlığı için de çalışmalarını sürdürüyor. ABD ve İsrail’in rahatsız oldukları Müslüman Kardeşler mensubu bir Cumhurbaşkanı’na karşı darbe gerçekleştiren Sisi’yi ilk tebrik eden kişi Baas rejimi elebaşı Beşar Esed olmuştu. Bilindiği gibi Rusya, Baas rejimin en önemli destekçisi durumunda. Bu alım ile Mısır’da halkın sorunlarını çözmesi beklenmeyen Sisi yönetiminin silahlarla askeri düzeni tahkim ederek ayakta kalmayı planladığı da ortaya çıkmış oluyor.

Haksöz-Haber

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT