1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi’ye Bir Tebrik de Siyonist Şef Netanyahu'dan
Sisi’ye Bir Tebrik de Siyonist Şef Netanyahu'dan

Sisi’ye Bir Tebrik de Siyonist Şef Netanyahu'dan

Mursi ve Müslüman Kardeşlere karşı yapılan darbeyi destekleyen İsrail işgal yönetimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Sisi'yi arayarak tebrik etti.

07 Haziran 2014 Cumartesi 02:27A+A-

Siyonist işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu dün öğleden sonra meşru olmayan bir seçimle Mısır Cumhurbaşkanlığı makamına oturan darbeci Abdulfettah Sisi’yi telefonla arayarak tebrik etti.

İşgal radyosunun verdiği habere göre Mısır’da yapılan göstermelik seçimlerde cumhurbaşkanı “seçilen” General Abdulfettah Sisi’yi telefonla arayan Başbakan Netanyahu, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin önemine dikkat çektikten sonra, Mısır halkı için barış ve istikrar temennilerini iletti.

Diğer taraftan Mısırlı kaynaklar da Abdulfettah Sisi’yi işgal rejimi Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in yanında Başbakan Benyamin Netanyahu’nun da telefonla arayarak görüştüğünü doğruladı ve iki liderin Sisi’yi kutladıklarını, siyasi ve güvenlik noktasında her türlü yardımı sunmaya hazır olduklarını ifade ettiklerini belirtti.

Telefon görüşmesinde Sisi de gerçekleştirilen seçimin önemine dikkat çekerek, ülkesinin daha önce yaptığı barış anlaşmasına bağlı kalacağını hatırlattı ve iki ülkenin çıkarına olacak şekilde bu anlaşmaları geliştirmeye de hazır olduklarını söyledi.

Mısır’da meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı darbe yapan Abdulfettah Sisi’yi o dönemde ilk kutlayanlardan olan İsrail liderleri, Müslüman Kardeşler’e karşı başlattığı savaşta da yanında tavır alacaklarını ilan etmişlerdi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum