1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sisi’nin Hafteri Türkiye karşıtlığını ucuz numaralarla gösteriyor!
Sisi’nin Hafteri Türkiye karşıtlığını ucuz numaralarla gösteriyor!

Sisi’nin Hafteri Türkiye karşıtlığını ucuz numaralarla gösteriyor!

Libya’da Hafter milisleri Türkiye bayraklarını yere sererek üzerinden araçlarla geçtiler!

06 Temmuz 2021 Salı 16:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Darbeci Hafter, Libya’da diktatör Kaddafi’nin devrilmesinden sonra kurulmak istenen düzeni yerle bir etmek adına bölgedeki diğer diktatör ve işbirlikçilerin desteğini alıyor.

Hafter’in en büyük destekçisi ise Mısır’ın eli kanlı askeri cunta lideri Sisi. “Ağabeyinden” epey bir şey öğrenmiş olmalı ki Hafter eline geçen her imkanda bölgedeki meşru akımları ve yönetimleri desteklemeye çalışan Türkiye’yi hedef alıyor.

Sisi cuntası da bilindiği üzere Türkiye ile normalleşme adımları başlatmıştı. Buna rağmen cuntanın Müslüman Kardeşler yöneticilerine yönelik idam kararları sebebiyle Türkiye’nin nasıl bir tutum geliştireceği ilerleyen süreci de belirleyecek.

Darbeci Hafter milisleri ise Libya’da meşru hükümetin Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin Tobruk’a gerçekleştirdiği ziyareti fırsat bilerek ucuz bir gösteri düzenlediler.

Dibeybe’nin konvoyunun geçeceği yola Türkiye bayrakları seren Hafter milisleri Türkiye’nin de desteklediği meşru hükümet ile Türkiye arasında gerginlik olduğu imajını oluşturmak istiyor. Bu ucuz gösterinin kimler tarafından düzenlendiği ortaya çıkınca ise planları tersine dönmüş oldu.

Hafter en büyük desteği Rusya ve Sisi cuntasında alıyor. Geçtiğimiz sene yaşanan savaşta Hafter güçleri çok büyük güç kaybetmiş, Türkiye’nin SİHA ve İHA desteği meşru hükümete oldukça önemli kazanımlar sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT