1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntası Muhammed Bedii Üzerindeki Tecridi Sürdürüyor
Sisi Cuntası Muhammed Bedii Üzerindeki Tecridi Sürdürüyor

Sisi Cuntası Muhammed Bedii Üzerindeki Tecridi Sürdürüyor

Muhammed Bedii, sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak ailesinin görüşme talebinin 5'inci kez reddedildiğini belirtti.

14 Temmuz 2016 Perşembe 20:34A+A-

Mısır'ın başkenti Kahire'deki bir cezaevinde bulunan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak ailesinin görüşme talebinin 5'inci kez reddedildiğini söyledi.

Tora bölgesinde bulunan Polis Akademisi'nde kurulan Minya Ceza Mahkemesi'nde bugün Bedii ile 683 kişinin daha yargılandığı, "El-Adve Olayları" olarak bilinen davanın görülmesine devam edildi.

Avukatları Abdulmunim Abdulmaksud ve Muhammed Tosun'un görüşme talepleri üzerine konuldukları kafesten çıkarılan 72 yaşındaki Muhammed Bedii, mahkeme heyetinin önüne getirildi. Bedii, sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak ailesinin görüşme talebinin 5'inci kez reddedildiğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, duruşmada Bedii ile 683 sanığın yeniden yargılanmasına karar verdi.

Muhammed Bedii'nin avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bedii'nin cezaevinden hiçbir şekilde ayrılmadığını ve herhangi bir hastaneye götürülmediğini aktararak, bazı internet sitelerinde "Bedii'nin cezaevinde vefat ettiği" yönünde çıkan iddialar üzerine cezaevi yönetiminin kaldığı hücreye gelerek medyada sağlık durumu hakkında söylenenleri Bedii'ye naklettiğini ifade etti.

Minya'da hükümet binalarını ateşe vermekle suçlanan Bedii ile İhvan üyesi 683 kişi, "El-Adve Olayları" olarak bilinen dava kapsamında yargılanıyor. El-Adve Olayları, 14 Ağustos 2013'te Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki göstericilerin dağıtılmasının ardından meydana gelmişti.

Mısır'da Rabia ve Nahda meydanlarının boşaltıldığı 14 Ağustos 2013'ten kısa bir süre sonra tutuklanan Muhammed Bedii, ocak ayında acil ameliyat için Kahire'nin güneyinde tutulduğu cezaevinden alınarak, başkent Kahire'nin batısındaki bir hastaneye kaldırılmış, geçirdiği operasyonun ardından birkaç gün sonra yeniden cezaevine gönderilmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum