1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Sırrı Sakık, 156 İşçiyi İftirayla İşten Çıkardı"
"Sırrı Sakık, 156 İşçiyi İftirayla İşten Çıkardı"

"Sırrı Sakık, 156 İşçiyi İftirayla İşten Çıkardı"

Kobani olaylarına katılmadıkları için HDP’li Ağrı Belediyesi tarafından işten çıkarıldıklarını savunan işçiler basın açıklaması yaptı.

23 Aralık 2014 Salı 13:15A+A-

HDP’li Ağrı Belediyesinin işten çıkardığı 156 işçi, kendilerine haksızlık yapıldığını belirterek tepkilerini basın açıklaması ile dile getirdi. Kobani olaylarına katılmadıkları için belediye tarafından işlerine son verildiğini ifade eden işçiler, mağdur edildiklerini ifade ettiler.

Ağrı Merkez Cami önünde yapılan protesto eyleminde işçiler adına basın açıklamasını okuyan Ramazan Arslan, Ağrı’da tekrarlanan yerel seçimlerden sonra seçilen belediye başkanının kendilerine yönelik yıldırma politikasına başladığını söyledi.

“Kobani olaylarına katılmayanları işten çıkarmakla tehdit ettiler”

İşten çıkarılan işçilerin mağdur edildiklerinin altını çizen Arslan, “1 Haziran 2014 tarihinde belediye seçimini kazanan HDP, geldiği ilk günden beri belediyenin işçileriyle uğraşmakta ve emekçi insanları sırf kendilerinden değil, diye işten çıkararak mağdur etmiştir. HDP seçimlerde belediye başkanlığını kazandığı ilk günden itibaren yıldırma politikası uygulamaya başladı. Değişik birimlerde çalışan üniversite mezunları dahil olmak üzere AK Parti zamanında çalışan 156 şirket elemanını, temizlik işlerine, kanal işlerine ve park bahçeler bölümüne temizlikçi ve bekçi olarak göndererek yıldırmak istedi. Çalışmak zorunda olan bu insanlar ekmek davaları için gönderildikleri birimlerde çalışmaya devam ettiler. İşçilerin işi bırakmadığını gören HDP’li belediye yönetimi bu sefer işçileri Kobani olaylarına zorla dahil etmek istediler ve Kobani eylemine katılmayanları işten çıkarmakla tehdit ederek tekrar yıldırmak istediler” dedi.

“Partilerine yakın olan kişileri işe aldılar”

Kendilerinin 45 gün boyunca sigortasız ve maaş almadan çalıştırıldıklarını belirten Arslan, “Bu süreç içinde ihale bitti bahanesiyle 156 belediye işçisini 45 gün sigortasız ve parasız çalıştırdıkları halde işçileri tek tek arayarak işe gelmemelerini söylediler ve hiçbir tazminat ödemeden işten çıkardılar. İşten çıkarılan 156 işçi yerine il dışından dahil olmak üzere kendilerine ve partilerine daha yakın olan işçileri getirerek çalıştırmaya başladılar”diye belirtti.

“Bizi işten çıkartmak için iftira attılar”

Kendilerine belediye başkanı tarafından iftira atıldığını söyleyen Arslan, “Belediye Başkanı Sırrı Sakık, basına yaptığı açıklamada; kimseyi işten çıkarmadıklarını sadece eski belediye başkanının korumalarını ve işe gelmeden maaş alanları işten çıkardıklarını söylüyor. Peki biz de sizlere şunu söylemek istiyoruz, işten çıkarılan 156 işçinin hepsi koruma ordusu mu? Ya da bankamatik memuru muydu? Bunu kesinlikle yalanlıyoruz. Hepimiz en zor işlerde çalışanlarız, kimimiz şoför, kimimiz temizlik elemanı, kimimiz park ve bahçelerde bekçi, kimimiz daire içinde çalışan, kimimiz kanal ekibinde çalışan emekçi işçilerdik.” 

Arslan, açıklamayı şu sözlerle noktaladı; “Sırrı Sakık, kış aylarında işten çıkardığı 156 işçiye iftira atarak hepsini koruma ve bankamatik memuru ilan etmesi konusunda büyük bir haksızlık ve vicdansızlık yapmıştır. Bizler burada basın ve kamuoyu karşısında kendisini esefle kınıyoruz. Ayrıca işten çıkarılarak kış aylarında mağdur edilen 156 işçiden özür dilemesini istiyoruz."

03da25e70e63ba562fae.jpg

bbb7a877952cf052df84-001.jpg

İLKHA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum