1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Sırp Kasap Karaciç'e Müebbet
Sırp Kasap Karaciç'e Müebbet

Sırp Kasap Karaciç'e Müebbet

Uluslararası Lahey Savaş Suçluları Mahkemesinde yargılanması devam eden ve "Bosna kasabı" olarak bilinen Sırp komutan Radovan Karaciç için, savcılar ömür boyu hapis cezası taleb etti.

27 Eylül 2014 Cumartesi 16:39A+A-

Srebrenitsa katliamının asıl sorumlusu olarak bilinen Radovan Karaciç'in Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesinde yargılanması devam ediyor. Mahkemede Başsavcılık, Karaciç'e verilecek en uygun tek cezanın ömür boyu hapis olduğunu belirterek, mahkemeden ömür boyu hapis cezası verilmesini istedi. Önümüzdeki günlerde mahkemede savcılığın kapanış açıklaması yapması bekleniyor. Kararın ise gelecek yılın sonunda verilmesi bekleniyor.

Kriminal belgeleri devasa boyutta

İddianamede, Karaciç'in komutası altında bulunan ve onunla işbirliği yapan kişilerle Srebrenitsa'da yüzbinlerce Bosnalı Müslüman ve Hırvatı yaşadıkları yerlerden çıkardığı, katlettiği, işkence ettiği ve daha başka türlü şekillerde taciz ettiği belirtildi. İşlenen suçları ve büyüklüğünü ortaya koyan kriminal belgelerin devasa boyutta olduğu ifade edildi.

13 yıl saklanmıştı

Karaciç, Bosna Savaşı sırasında soykırım yapmak, savaş suçu ve insanlık suçu işlemekten dolayı Lahey'de yargılanıyor. Lahey'de Karaciç hakkında 11 maddelik bir dava dosyası hazırlandı. Karaciç, 13 yıl saklandıktan sonra 2008 Temmuz ayında Belgrad'ta yakalanmıştı.

Karaciç'le birlikte ölen eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç ve General Ratko Mladiç hakkında, her üçünün de 1992'de Yugoslavya'nın dağılmasından sonra Bosna-Hersek'te Müslümanlara ve Hırvatlara karşı, ortak etnik temizlik başlattıkları gerekçesiyle dava açıldı.

Yeni Şafak

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT